Agenda

Wij kijken uit naar de toernooien en activiteiten die badmintonvereniging Houten organiseert! Hieronder zie je welke toernooien en activiteiten er op de agenda staan.

 • 5 september: Houtense activiteitenmarkt, waarbij badmintonvereniging Houten natuurlijk van de partij zal zijn
 • 5 en 6 september: BVH Warming-Up toernooi
 • half september tot eind januari: competitieseizoen

Badmintonvereniging Houten organiseert ook dit jaar weer de volgende toernooien. Hiervoor zijn helaas nu nog geen data bekend. Deze volgen zo snel mogelijk!

 • pietentraining
 • vriendjes-vriendinnetjestoernooi
 • ouder-kindtoernooi
 • deeldiploma’s
 • clubkampioenschappen

Clubkampioenschappen

Zoals het hoort binnen een vereniging kunnen alle spelers van badmintonvereniging Houten zich ieder seizoen in hun eigen klasse meten met hun leeftijds- en clubgenoten. Tijdens de clubkampioenschappen wordt er fanatiek gestreden om de eretitel om zich een jaar lang clubkampioen te noemen. Deze spannende strijd en natuurlijk de leuke sfeer zorgen ieder jaar weer voor een zinderend toernooi.

De clubkampioenschappen vinden meestal plaats in maart of april.

Deeldiploma’s

Tegen het einde van ieder seizoen organiseert badmintonvereniging Houten de Deeldiploma’s. Het Deeldiploma-systeem, ontwikkelt door Badminton Nederland, test de technische vaardigheden van de junioren. Er zijn drie deeldiploma’s in het enkelspel (1,2 en 3) en drie in het dubbelspel (4,5 en 6). Bij een aantal Deeldiploma’s is er ook een theorie examen, waarbij de kennis van de spelregel wordt getoetst.

Badmintonvereniging Houten werkt in het tweede gedeelte van het seizoen met de recreatieve junioren wekenlang toe naar de dag van de Deeldiploma-examen. Meestal met succes, want vrijwel iedereen slaagt voor de Deeldiploma’s!

Jeugdtoernooien

De Jeugdcommissie organiseert door het jaar heen meerdere toernooien op de zaterdagochtend. Zo mogen jeugdleden ieder jaar een vriendje of vriendinnetje meenemen voor het fantastische vriendjes-vriendinnetjestoernooi. Samen spelen zij dan tegen andere kinderen van de vereniging en hun vriendje of vriendinnetje. Natuurlijk zijn er voor de vriendjes en vriendinnetjes rackets te leen én is er hulp aanwezig voor de spelregels.
Ook organiseert badmintonvereniging Houten elk jaar het ouder-kindtoernooi. Onze jeugdleden kunnen hun papa of mama, opa of oma, oom of tante, uitdagen om samen te badmintonnen! Tijdens dit toernooi speelt het ene ouder-kindkoppel tegen andere ouder-kindkoppels. De winnaars krijgen een leuke prijs, maar uiteraard gaat het vooral om de gezelligheid!
Elk jaar trapt badmintonvereniging Houten het seizoen af met het landelijke Warming-Up toernooi. Dit toernooi is zowel voor de senioren als voor de junioren. Vooral competitiespelers doen mee aan dit toernooi als voorbereiding op het competitieseizoen.
Maar badmintonvereniging Houten is ook creatief! Zo hebben we eens het één-keer-stuiteren-magtoernooi georganiseerd waarbij onze leden verschillende racketsporten konden beoefenen, zoals tafeltennis en speedminton.

Seniorentoernooien

Ieder jaar trapt badmintonvereniging Houten het seizoen af met het landelijke Warming-Up toernooi, voor zowel junioren als senioren. Dit toernooi is een perfecte voorbereiding op het competitieseizoen, aangezien het begin september gehouden wordt.

Met enige regelmaat organiseert een groep recreanten het “Tafel 2 toernooi”, als afsluiting voor het seizoen. Dit toernooi wordt altijd op een woensdagavond gespeeld. De strijd om de felbegeerde “Tafel 2 bokaal” is altijd goed voor een gezellige avond voor alle seniorenleden.

Maar badmintonvereniging Houten is ook creatief! Zo hebben we eens het één-keer-stuiteren-mag toernooi georganiseerd waarbij onze leden verschillende racketsporten konden beoefenen, zoals tafeltennis en speedminton.

Verenigingsactiviteiten

 • Algemene ledenvergadering (ALV). Aan het begin van elk seizoen is er voor de leden de gelegenheid om met het bestuur van gedachten te wisse over de vereniging. Dit is de kans om je wensen en je mogelijkheden te bespreekbaar te maken en ook op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de vereniging.
 • Nieuwjaarsborrel. Op de eerste woensdag van januari wordt er een nieuwjaarsborrel georganiseerd. Het eerste drankje wordt door het bestuur betaald.
 • Zomerbadminton. Na een geslaagde pilot zal BV Houten jaarlijks streven naar het aanbieden van zomerbadminton in Houten in de maanden juli en augustus.