Agenda

Badminton Vereniging Houten organiseert ieder seizoen een aantal leuke activiteiten! Hieronder zie je welke toernooien en activiteiten er op de agenda staan:

 

 • september: Houtense activiteitenmarkt, waarbij badmintonvereniging Houten natuurlijk van de partij zal zijn
 • september: BVH Warming-Up toernooi
 • half september tot en met februari: competitieseizoen
 • begin december: pietentraining
 • eind december: ouder-kindtoernooi
 • vriendjes-vriendinnetjes toernooi jeugd
 • vriendjes-vriendinnetjestoernooi volwassenen
 • clubkampioenschappen

Clubkampioenschappen

Zoals het hoort binnen een vereniging kunnen alle spelers van Badminton Vereniging Houten zich ieder seizoen in hun eigen klasse meten met hun leeftijd- en clubgenoten. Tijdens de clubkampioenschappen wordt er fanatiek gestreden om de eretitel om zich een jaar lang clubkampioen te noemen. Deze spannende strijd en natuurlijk de leuke sfeer zorgen ieder jaar weer voor een zinderend toernooi.

De clubkampioenschappen vinden meestal plaats in maart of april.

Jeugdtoernooien

De Jeugdcommissie organiseert door het jaar heen meerdere toernooien op de zaterdagochtend. Zo mogen jeugdleden ieder jaar een vriendje of vriendinnetje meenemen voor het fantastische vriendjes-vriendinnetjestoernooi. Samen spelen zij dan tegen andere kinderen van de vereniging en hun vriendje of vriendinnetje. Natuurlijk zijn er voor de vriendjes en vriendinnetjes rackets te leen én is er hulp aanwezig voor de spelregels.
Ook organiseert Badminton Vereniging Houten elk jaar het ouder-kindtoernooi. Onze jeugdleden kunnen hun papa of mama, opa of oma, oom of tante, uitdagen om samen te badmintonnen! Tijdens dit toernooi speelt het ene ouder-kindkoppel tegen andere ouder-kindkoppels. De winnaars krijgen een leuke prijs, maar uiteraard gaat het vooral om de gezelligheid!
Maar badmintonvereniging Houten is ook creatief! Zo hebben we eens het één-keer-stuiteren-magtoernooi georganiseerd waarbij onze leden verschillende racketsporten konden beoefenen, zoals tafeltennis en crossminton.

Seniorentoernooien

Ieder seizoen trapt Badminton Vereniging Houten het seizoen af met het landelijke Warming-Up toernooi, de laatste jaren alleen voor senioren. Dit toernooi is een perfecte voorbereiding op het competitieseizoen, aangezien het begin september gehouden wordt.

Met enige regelmaat organiseert een groep recreanten het “Tafel 2 toernooi”, als afsluiting voor het seizoen. Dit toernooi wordt altijd op een woensdagavond gespeeld. De strijd om de felbegeerde “Tafel 2 bokaal” is altijd goed voor een gezellige avond voor alle seniorenleden.

Maar badmintonvereniging Houten is ook creatief! Zo hebben we eens het één-keer-stuiteren-mag toernooi georganiseerd waarbij onze leden verschillende racketsporten konden beoefenen, zoals tafeltennis en crossminton.

Verenigingsactiviteiten

 • Algemene ledenvergadering (ALV). Aan het begin van elk seizoen is er voor de leden de gelegenheid om met het bestuur van gedachten te wisse over de vereniging. Dit is de kans om je wensen en je mogelijkheden te bespreekbaar te maken en ook op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de vereniging.
 • Nieuwjaarsborrel. Op de eerste woensdag van januari wordt er een nieuwjaarsborrel georganiseerd. 
 • Zomerbadminton. Na een geslaagde pilot zal BV Houten jaarlijks streven naar het aanbieden van zomerbadminton in Houten in de maanden juli en augustus.