Badminton bij BV Houten

Sinds 1978

BV Houten is een gezellige vereniging voor zowel jeugd als volwassenen op elk niveau. We streven naar een goede balans tussen recreatieve en competitiespelers. Badminton Vereniging Houten is een van de grootste verenigingen in de regio en behoort ook tot de grootsten van Nederland. De vereniging is opgericht op 12 december 1978 en telt nu ongeveer 170 leden, waarvan 1/3 junioren en 2/3 senioren.

In sporthal de Molenwiek is op elke dinsdag-, woensdag- en donderdagavond voor de senioren de mogelijkheid om te spelen en te trainen. Op zaterdagochtend is er voor de junioren trainingsgelegenheid. De vereniging beschikt over een zeer goede en gediplomeerde trainersstaf onder leiding van hoofdtrainer Frank Kneefel.

Jeugd

De jeugd is de toekomst en dat geldt ook voor de toekomst van BV Houten. Het jeugdbeleid van BV Houten is er op toegespitst om al haar jeugdleden goed te begeleiden en zoveel mogelijk kansen te bieden binnen de club. Voor een groot deel van de jeugdleden betekent dit dat ze op een gegeven moment competitie gaan spelen binnen hun eigen leeftijdsklasse en op een niveau waar ze het beste tot hun recht komen en het meeste kunnen leren.

Badminton van eind augustus tot begin juli

Het badmintonseizoen begint eind augustus en loopt door tot en met eind juni van het volgende jaar. Gedurende het seizoen organiseert de vereniging meerdere activiteiten. Zo zijn er de clubkampioenschappen, het Ouder-kind toernooi, Vriendjes en Vriendinnetjes Toernooi en het jaarlijkse Warming-Up Toernooi aan de start van het seizoen.

Tijdens de algemene ledenvergadering is het voor elk lid de mogelijk om met het bestuur van gedachten te wisselen over onze vereniging.

We nodigen iedereen uit om eens te komen kijken of een keertje mee te komen spelen of trainen om kennis te maken met badminton. Voor meer informatie kun je terecht op deze website of contact opnemen met het secretariaat/ledenadministratie door te mailen naar ledenadministratie@bvhouten.nl of via het contactformulier.

Competitie spelen

Wil je meer dan alleen trainen of recreatief spelen, dan is er bij Badminton Vereniging Houten ook de mogelijkheid om competitie te spelen.

Senioren

De senioren worden ingedeeld op niveau. In seizoen 2022-2023 speelt BV Houten mee in de bondscompetitie met teams in de 3e t/m de 4e divisie en in de Mannenklasse 1 en 2.

Jeugd

Bij de jeugd wordt ingedeeld op leeftijdscategorie en niveau. De competitie contact persoon/CCP van BV Houten regelt alles rondom de wedstrijden van de jeugdteams, in overleg met de trainers en in samenwerking met de ouders. Zo zorgen we er voor dat ieder jeugdteam 12 tot 14 leuke teamwedstrijden per seizoen kan spelen, waarin spel, plezier, sportiviteit en gezelligheid heel goed samen gaan.

Doe je mee met de junioren/senioren competitie dan word je ingedeeld in een team en speel je wedstrijden tegen teams van andere verenigingen. Junioren en senioren die competitie spelen, trainen twee keer per week. BV Houten speelt de thuiswedstrijden van de competitie op zondagochtend/middag. Het competitie seizoen loopt van half september tot en met februari.

Als recreant kun je deelnemen aan de recreantencompetities die ieder najaar en voorjaar plaatsvinden.

Recreatief spelen

Wil je lekker sportief bezig zijn, maar wil je liever geen competitie spelen, dan kan dat natuurlijk! Recreatieve spelers kunnen bij ons terecht om vrij te spelen op dinsdagavond (beperkt aantal banen tussen 20.30-22.00 uur) en woensdagavond, tussen 20.00 en 22.00 uur.

Er wordt tijdens het vrijspelen met een afhangsysteem gewerkt. Elk lid krijgt een afhanglabel met pasfoto, welke op het labelbord kan worden afgehangen op het beschikbare tijdstip en baannummer. De speeltijd is 20 minuten. Na het einde van elk spel kun je opnieuw afhangen. Daarnaast is er gelegenheid om training te krijgen voor beginnende en gevorderden recreanten. Kijk bij de trainingstijden wanneer training mogelijk is.

Wil je als recreant, naast lekker spelen óók meer uitdaging, misschien is de recreantencompetitie dan iets voor jou. Bij BV Houten spelen we de voorjaars- en najaarscompetitie. Je speelt dan in een team van minimaal vier spelers; twee mannen en twee vrouwen. Zo kunnen alle onderdelen gespeeld worden: twee mannensingles, twee vrouwensingles, een mannendubbel, een vrouwendubbel en twee mixdubbels. De wedstrijden speel je tegen andere teams uit de regio en zijn meestal doordeweeks. De thuiswedstrijden zijn bij ons altijd op woensdagavond.

Jeugd

De jeugd heeft de toekomst en dat geldt ook voor de toekomst van BV Houten. Het jeugdbeleid van BV Houten is er op toegespitst om al haar jeugdleden goed te begeleiden en zoveel mogelijk kansen te bieden binnen de club. Voor een groot deel van de jeugdleden betekent dit dat ze op een gegeven moment competitie gaan spelen binnen hun eigen leeftijdsklasse en op een niveau waar ze het beste tot hun recht komen en het meeste kunnen leren.

– Getalenteerde jeugdspelers krijgen extra trainingsmogelijkheden en de kans om door te stromen naar de seniorencompetitie binnen de eigen club.

– Kinderen die geen competitieambities hebben worden binnen hun trainingen en tijdens andere clubactiviteiten voldoende uitgedaagd om jarenlang met plezier te kunnen badmintonnen en alle kneepjes van de sport te leren.

Jeugd op zaterdag

Alle jeugd bij BV Houten komt op zaterdag trainen. Of je nu recreant bent of al competitie speelt of je net begint of al langer speelt, jong bent of al wat ouder, ieder jeugdlid krijgt een uur en een kwartier training binnen een groep waar hij/zij het beste tot zijn/haar recht komt qua leeftijd en niveau. De indelingen worden door de trainers gemaakt en in overleg kan gekeken worden in welke groep het kind het beste past.

Extra training

Daarnaast trainen de competitiespelers en reserves nog een keer doordeweeks op dinsdag- of donderdagavond. Tijdens deze trainingen train je met je team en wordt er extra aandacht besteed aan bepaalde aspecten die je in de wedstrijden kunt toepassen wat betreft techniek, tactiek en groepsdynamiek.

Trainers

De hoofdtrainer bepaalt welke trainers voor welke groep staan en geeft zelf ook training. Al onze jeugdtrainers zijn gediplomeerd en beschikken tenminste over een SL2-diploma.