Badminton bij BV Houten

BV Houten is een gezellige vereniging voor zowel jeugd als volwassenen op elk niveau. We streven naar een goede balans tussen recreatieve en competitiespelers. Badminton Vereniging Houten is een van de grootste verenigingen in de regio en behoort ook tot de grootsten van Nederland. De vereniging is opgericht op 12 december 1978 en telt nu bijna 180 leden, waarvan 65 junioren en 115 senioren.

In sporthal de Molenwiek is op elke dinsdag-, woensdag- en donderdagavond voor de senioren de mogelijkheid om te spelen en te trainen. Op zaterdagochtend is er voor de junioren trainingsgelegenheid. De vereniging beschikt over een zeer goede en gediplomeerde trainersstaf onder leiding van hoofdtrainer Jan Bessems en hoofdtrainer junioren Frank Kneefel.

Het badmintonseizoen begint eind augustus en loopt door tot en met eind juni van het volgende jaar. Gedurende het seizoen organiseert de vereniging meerdere activiteiten. Zo zijn er de clubkampioenschappen, het Ouderkind toernooi, Vriendjes en Vriendinnetjes Toernooi en de jaarlijkse Warming-Up Toernooien.

Tijdens de algemene ledenvergadering is het voor elk lid de mogelijk om met het bestuur van gedachten te wisselen over onze vereniging.

We nodigen iedereen uit om eens te komen kijken of een keertje mee te komen spelen of trainen om kennis te maken met badminton. Voor meer informatie kun je terecht op deze website of contact opnemen met het secretariaat/ledenadministratie door te mailen naar ledenadmini@bvhouten.nl of via het contactformulier.

Competitie spelen

Wil je regio- of bondscompetitie komen spelen bij BVHouten, dan kan dat uiteraard. BVHouten speelt competitie van 4e klasse regio tot 4e divisie landelijk niveau. De thuiswedstrijden worden bij ons op zondag gespeeld. Voor junioren beginnen de wedstrijden om 10:00 uur, voor senioren is dat om 11:00 uur.

Bij BVHouten is het ook mogelijk om recreantencompetitie te spelen. Voor meer informatie hierover, zie recreatief spelen.

Recreatief spelen

Wil je lekker sportief bezig zijn, maar wil je liever geen competitie spelen, dan kan dat natuurlijk! Recreatieve spelers kunnen bij ons terecht om onbeperkt vrij te spelen op dinsdag- en woensdagavond, tussen 20u en 22u.

Er wordt tijdens het vrijspelen met een afhangsysteem gewerkt. Elk lid krijgt een afhanglabel met pasfoto, welke op het labelbord kan worden afgehangen op het beschikbare tijdstip en baannummer. De speeltijd is 20 minuten. Na het einde van elk spel kun je opnieuw afhangen. Daarnaast is er gelegenheid om training te krijgen voor beginnende en gevorderden recreanten. Kijk bij de trainingstijden wanneer training mogelijk is.

Wil je als recreant, naast lekker spelen óók meer uitdaging, misschien is de recreantencompetitie dan iets voor jou. Bij BV Houten spelen we de voorjaars- en najaarscompetitie. Je speelt dan in een team van minimaal vier spelers, twee mannen en twee vrouwen. Zo kunnen alle onderdelen gespeeld worden: twee mannensingles, twee vrouwensingles, een mannendubbel, een vrouwendubbel en twee mixdubbels. De wedstrijden speel je tegen andere teams uit de regio en zijn meestal doordeweeks. De thuiswedstrijden zijn bij ons altijd op woensdagavond.