Junioren genieten van les topbadmintonners

Zaterdagmorgen half negen. Het is nog best koud, maar de eerste jeugdspelers van Badminton Vereniging Houten staan al vol energie en zenuwen te popelen voor Sporthal de Slinger. Over een half uur begint namelijk de clinic van topbadmintonners Debora en Ruben Jille. Ze sloegen allebei hun eerste shuttles bij BV Houten en inmiddels spelen ze in de Nationale Selectie.

Kortom er staat een echte badmintontraining van twee toppers op het programma voor de 26 deelnemende kinderen. Na een korte warming-up worden de junioren op een speelse en ludieke wijze uitgedaagd om hun badmintonvaardigheden te laten zien en te testen. Bij een korte demonstratie vliegen de oehh’s en aaah’s door de zaal. Met grote belangstelling volgen de kinderen de verrichtingen van het duo op de baan.

De 21-jarige Ruben en 18-jarige Debora stralen een flinke dosis enthousiasme uit en dat slaat over op de jeugdige badmintonners. Ruben komt uit voor het Duitse BC Bischmisheim. Samen met Jacco Arends staat hij in de top-50 van de wereldranglijst. Debora speelt bij BC Duinwijck behaalde vorige maand de kwartfinale in het vrouwendubbel op het WK Badminton voor junioren. Daarnaast werd ze vorig jaar gekroond tot het Houtense Sporttalent van het jaar.

 

Na een intensief eindspel van de leuke clinic mogen de junioren met Ruben en Debora op de foto en kunnen ze een handtekening scoren. Daar wordt gretig gebruik van gemaakt. BV Houten heeft genoten van de spetterende clinic van Debora en Ruben en wil hun bedanken voor hun komst.

LET OP: gewijzigde locatie en trainingstijden voor de jeugd op zaterdag 18 november

Er zijn een aantal wijzigingen met betrekking tot de trainingen voor de jeugd, morgen zaterdag 18 november (eenmalig!)

LET OP kijk hieronder wat voor jou van toepassing is:

– Morgen, zaterdag 18 november, wordt er NIET in sporthal de Molenwiek, maar WEL in sporthal de Slinger
getraind.
– De reguliere training (voor recreanten en competitie spelende jeugd) van 9.00-10.15 vervalt
– Als je je hebt opgegeven voor de clinic dan start je om 9.00
– Als je je niet voor de clinic hebt opgegeven, maar normaal om 9.00 uur traint dan kun je morgen aansluiten
bij de training die om 10.30 start of je slaat de training een keertje over
– De reguliere training (voor recreanten en competitiespelers) van 10.30-11.45 gaat gewoon door, maar duurt
van 10.30-11.30
– De reguliere training van 11.45-13.00 gaat ook gewoon door, maar start al om 11.30 en duurt tot 12.30!

Nogmaals: alle trainingen en activiteiten zijn op 18 november in sporthal De Slinger, dus kom daar naar toe.
Sporthal De Slinger bevindt zich achter het gebouw van College de Heemlanden. Je moet het schoolplein op, school aan je linkerhand, voorbij ingang school, richting fietsenkelder en dan zie je links de deur Sporthal De Slinger.
Kom je met de auto dan moet je op navigatie invoeren: Kamillehof 24, 3991 GZ Houten.

Clinic van Debora en Ruben Jille bij BV Houten

Heb jij altijd al eens een clinic willen hebben van een topbadmintonner? Dan kan dat! Badminton Verenging Houten organiseert in samenwerking met oud-clubgenoten Ruben en Debora Jille op zaterdag 18 november 2017 een clinic voor jeugd.

Om jullie alvast kennis te laten maken met Ruben en Debora stellen wij hen (en hun broer Stefan) graag aan jullie voor.

Ruben en Debora zijn allebei begonnen met badmintonnen bij BV Houten. Hun oudere broer Stefan was hen hierin vooraf gegaan. Al snel werd duidelijk dat hun ambitie verder ging dan trainen en spelen in Houten en werden ze uitgenodigd voor diverse vormen van regionale talenttrainingen. Uiteindelijk kwamen ze alle drie terecht bij de Badminton Academy in Amersfoort, gingen ze spelen bij BC Amersfoort en werden ze geselecteerd voor de nationale junioren selecties.

Stefan koos na het behalen van zijn VWO-diploma voor een verblijf en studie in het buitenland en raakte zo uit beeld voor badmintonnend Nederland. Hij heeft nog jaren in de eredivisie in Spanje gespeeld en woont en sport nu inmiddels in België.

Ruben kreeg op 15-jarige leeftijd de kans het trainingsprogramma op het CTO Papendal te gaan volgen. Daar heeft hij ruim twee jaar intern gewoond en sinds enkele jaren deelt hij met huidig Nederlands kampioen Mark Caljouw een appartementje in Arnhem. Hij traint zo’n 20 uur per week, heeft zijn VWO-diploma gehaald op het Beekdallyceum in Arnhem en volgt een rechtenstudie aan de Open Universiteit.

Ruben is lid van de nationale seniorenselectie, hij is dubbel- en mixspecialist. Hij speelt competitie in de Duitse Bundesliga en met zijn huidige dubbelpartner Jacco Arends werkt hij met het spelen van vele internationale toernooien aan zijn ranking op de wereldranglijst. Het grote doel is het behalen van de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

Voor Debora is de weg naar de top wat lastiger geweest vanwege het stopzetten van het talentenprogramma op Papendal in 2012. Na drie jaar op de Heemlanden bleek de combinatie VWO met topsport niet meer haalbaar en heeft ze ervoor gekozen te verhuizen naar Den Haag. Door de samenwerking tussen de Badminton Academy Zuid-Holland en het Segbroek College in Den Haag heeft ze zich daar verder kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk kreeg ook zij de kans het dagelijks trainingsprogramma op Papendal te gaan volgen en sinds een jaar woont Debora in Arnhem samen met drie andere badmintonspeelsters. Op het Beekdal Lyceum doet ze dit jaar het eerste deel van haar VWO-examen (gespreid over twee jaar). Ze is nu lid van de U19-selectie, traint twee keer per dag en zal vanaf januari de overstap maken naar de nationale seniorenselectie.

De clinic is bedoeld voor alle jeugdleden van onze vereniging en is gratis. Wij vragen jullie je hiervoor op te geven via toernooien@bvhouten.nl. Er is slechts een beperkt aantal plekken, dus wees op tijd met inschrijven!

Spelersprofielen

Ruben Jille
Geboortedatum: 11 juli 1996
Huidige club: BC Bischmisheim (1. Bundesliga)
Vorige clubs: BV Houten, BC Amersfoort en BC Düren (1. Bundesliga)

Mooiste prestaties:

 • 14-voudig Nederlands Jeugdkampioen ME, MD, XD in diverse leeftijdscategorieën
 • Laatste 16 in MD & XD Wereld Jeugdkampioenschappen 2017
 • 2e plaats Nederlands Kampioenschap 2016 MD & 2017 XD
 • 1/2e finale Yonex Dutch Open 2017 MD met Jacco Arends
 • Winnaar Spanish International Challenge 2017 MD met Jacco Arends
 • Kwalificatie voor Wereld Kampioenschappen 2017
 • Laatste 16 in MD & XD Europese Kampioenschappen 2017
 • Top 50 Wereldranglijst MD

Debora Jille
Geboortedatum: 11 september 1999
Huidige club: BC Duinwijck
Vorige clubs: BV Houten en BC Amersfoort

Mooiste prestaties:

 • 9-voudig Nederlands Jeugdkampioen DE, DD en XD in diverse leeftijdscategorieën
 • Winnares Yonex Langenfeld Cup 2016 DE en DD
 • 2e plaats Nederlands Kampioenschap 2017 DE en DD
 • 2e plaats DD Yonex Belgian International Challenge 2017 met Imke van der Aar
 • 2e plaats DD Victor Dutch International 2017 met Imke van der Aar
 • Kwartfinale DD Wereld Jeugdkampioenschappen 2017

 

 

ALV 30 oktober

Op 30 oktober a.s. vindt de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van BV Houten plaats. We nodigen alle (ouders/verzorgers) leden uit hierbij aanwezig te zijn. Het moment om te horen wat er speelt, wat er is gebeurd en wat er gaat gebeuren binnen BV Houten en het moment om mee te praten over verenigingszaken die iedereen aangaan.
De officiële uitnodiging, met agenda en toelichting op een aantal onderwerpen zal nog toegestuurd worden, maar noteer deze belangrijke datum vast in de agenda. We hopen dat er veel leden gehoor zullen geven en aanwezig zullen zijn. Lees hier uitnodiging + agenda.

Palyama voltooit hattrick op SEC Warming-Up 2017

Met maar liefst 201 deelnemers zat het Safety Experience Center Warming-Up Toernooi 2017 afgelopen weekend helemaal vol!!! Bij de jaarlijkse traditionele opwarmer voor de competitie werkten spelers uit alle windstreken honderden wedstrijden af in sporthal De Wetering. Negenvoudig Nederlands kampioen Dicky Palyama voltooide zijn hattrick door voor het derde jaar op rij de mannenenkel in de hoogste klasse te winnen.

Ondanks de stevige concurrentie van andere toernooien was het evenement bij BV Houten wederom bijzonder populair. Van recreant tot Eredivisie-speler. Iets waar de organisatie van het toernooi erg trots op is. Badminton is namelijk een sport voor jong en oud op elk niveau. Dit jaar waren we blij verrast met het hoofdsponsorschap van het Safety Experience Center uit Rosmalen. Als kers op de taart gaven zij ook twee slipcursussen weg bij de tombola. Maria en Rinske waren de gelukkigen.

Zoals altijd werd er ook nu weer flink gestreden om de eerste prijzen van het seizoen binnen te halen. Voor BV Houten wist Danique Jens knap de vrouwenenkel-8 op haar naam te schrijven. Maar de meesten ogen waren natuurlijk gericht op de mannenenkel-1, met speciale aandacht voor Dicky Palyama en Edwin Ekiring. Beide routiniers maakten van de finale een mooi schouwspel, waarin Dicky uiteindelijk aan het langste eind trok.

Alle actie werd natuurlijk vastgelegd door onze verdienstelijke huisfotograaf Jaap Rebel. Zijn foto’s zullen spoedig verschijnen. Maar er was meer. Zo was er een badmintonstand van Kumpoo Nederland, ontvingen alle deelnemers een goodie-bag van XS Powerdrink, was er een tombola en konden de deelnemers zich laten behandelen door Odette Timmer voor een sportmassage. Tevens werd er zondag geld gedoneerd en merchandising verkocht voor Solibad, waar onze scheidsrechter Freek Cox de trotse ambassadeur van is.

Het toernooi werd georganiseerd met de hulp van Han van der Vliet en zijn stichting Toernooisupport.

Klik hier voor alle uitslagen en winnaars.

Klik hier voor de foto’s van zaterdag 2 september.

Klik hier voor de foto’s van zondag 3 september.

 

Geslaagde activiteitenmarkt voor BV Houten

Afgelopen zaterdag was het weer een drukte van belang op Het Rond tijdens de jaarlijkse activiteitenmarkt in Houten. BV Houten was te vinden op de vaste stek, met een mooie stand en een net om lekker over te slaan. Dat gebeurde dan ook volop! Veel mensen wisten ons te vinden voor een praatje en informatie over de leukste sport die er bestaat. De eerste aanmeldingen voor proeftrainingen zijn al binnen en we hopen dat er nog vele zullen volgen.
Fred, Andor, Mirjam, Sterre, Klaas, Teun, Lies, Frank en Leonie bedankt voor jullie aanwezigheid, inzet en hulp!

Badminton bij BV Houten met AH sportactie

Albert Heijn wil samen met NOC*NSF en de sportbonden de komende vier jaar heel Nederland in beweging brengen.
Vandaag is daarom de AH sportactie gestart om te sparen voor gratis trainingen bij jou in de buurt. Spaar nu 3 weken voor AH sportzegels en kom in de komende maanden met je volle spaarkaarten meetrainen bij Badminton Vereniging Houten. Kijk snel op ahsportactie.nl

Start trainingen senioren

In week 34, vanaf dinsdag 22 augustus starten de trainingen voor de senioren. Alle competitiespelers hebben een mail ontvangen over hun trainingstijden. De trainingsgroepen- en tijden zijn na te lezen op de website onder badminton/trainingsgroepen- en tijden. We wensen iedereen een voorspoedige en sportieve start toe.

Trainingen jeugd seizoen 2017-2018

De vakantie is bijna voorbij en het badmintonseizoen gaat weer beginnen. De jeugdtrainers hebben alle groepsindelingen voor de diverse trainingen weer rond en deze hebben we gepubliceerd op de website onder trainingsgroepen en -tijden.
De trainingen doordeweeks voor de competitiespelers starten volgende week op dinsdag 22 of woensdag 23 augustus. Op zaterdag 2 september starten de trainingen voor de recreantenjeugd. Op die dag starten ook de junior competitiespelers met hun zaterdagtrainingen. Kijk snel wanneer je gaat trainen en we hopen iedereen binnenkort weer te mogen begroeten na een heerlijke vakantie! We sturen iedereen ook nog een mail hierover.

Safety Experience Center hoofdsponsor Warming-Up 2017

Het Safety Experience Center uit Rosmalen is dit jaar de trotse hoofdsponsor van het Warming-Up Toernooi van BV Houten op zaterdag 2 en zondag 3 september 2017! Het Noord-Brabantse bedrijf verbindt tevens haar naam aan éen baan en zullen er twee slipcursussen worden vergeven.

BV Houten is verheugd dat het prestigieuze toernooi als ideale seizoensopener dit jaar de naam Safety Excperience Center Warming-Up Toernooi 2017 dragen.

Ben je nieuwsgierig naar de hoofdsponsor van het toernooi? Kijk dan hier! Of wil jij je inschrijven voor het toernooi? Schrijf je dan hier in!

seclogo [Converted]