Kerstmutsen, jingle bells en badminton!

Kerstmutsen, jingle bells en badminton!

De feestdagen komen steeds dichterbij en dat betekent natuurlijk voor de doorgewinterde BVH-lid dat het Ouder Kind Kersttoernooi op het menu staat. Afgelopen zaterdag, 22 december 201, was het weer tijd voor een van de hoogtepunten van het jaar. Jeugdleden speelden samen met hun niet-badmintonnende moeder, vader, oom of oma tegen andere koppels. Maar ook senioren speelden met hun niet-badmintonnende kids gewoon mee.

Aan deze editie deed maar liefst een recordaantal van 45 koppels mee! Iets waar we als jeugdcommissie van BV Houten ontzettend trots op zijn! Op de deuntjes van de bekende kerstklassiekers werd er in sporthal De Molenwiek fanatiek gestreden om de eer. Verdeeld over 9 poules van 5 teams werden er leuke, spannende en hilarische wedstrijden gespeeld door de deelnemers. Tussen de partijen door werd er genoten van een kerstkransje en werd de wedstrijd ervoor uitvoerig nabesproken.

Aan het einde van de ochtend gingen de vier beste teams er met een leuke prijs mee naar huis, maar natuurlijk was er ook aan de ‘nieuwelingen’ gedacht middels een aanmoedigingsprijs. We willen graag iedereen bedanken voor hun deelname en kijken terug op een geweldig Oude Kind Kersttoernooi 2018.

Bekijk hier alle foto’s door Eline Bootsma.

Het lijkt wel een stamkroeg!

Het lijkt wel een stamkroeg!

Eind november. Dat betekent weer de tijd van Sinterklaas in het land, de ontknoping van de groepsfase van de Champions League en her en der worden alle eindejaarlijstjes opgemaakt. Maar traditiegetrouw ook de tijd van de Regio Senioren Kampioenschappen in Amersfoort. Ook bij de editie van 2018 was BV Houten met een sterke afvaardiging present.

Sportdrank, check. Pastasalade, check. Shuttles, check. Voor het inpakken voor je badmintontas voor een toernooi als het RSK heb je vaak een aardige checklist om af te vinken. Naast een handjevol shirts en broeken of rokjes mogen ook de nodige versnaperingen niet ontbreken. Zoet en zout gaan hand in hand tijdens dit weekend. En als wat knispert, wordt gedeeld.

Natuurlijk mag een schoon setje kleding niet ontbreken, want als je onverhoopt niet de finale haalt kun je altijd nog genieten van een van de veertien andere Houtenaren op de baan.

Arwin Rasoeli bijt zaterdagmorgen om 9.00 uur als eerste BVH-speler het spits af. Hij mag meteen aan de bak in een lange driegamer, maar verliest helaas nipt na 51 minuten. Daarmee is ook gelijk de BVH-estafette in gang gezet in de Juliana van Stolberghal. Het maakt niet uit wie er speelt, maar als er iemand met een BVH-shirt wordt omgeroepen volgt de rest van de vereniging als een zwerm bijen achter hem of haar aan. De saamhorigheid is groot.

Het RSK in de regio Centrum wordt ditmaal voor de 25ste keer in Amersfoort gehouden. In de begin jaren was het eerste deel van de tribune de standplaats van de BV Houten-clan maar de laatste jaren is de enclave in het achterste deel gevestigd. Het is grappig om te zien dat iedere club inmiddels zijn eigen ‘vaste’ plek heeft gecreëerd. Het heeft veel weg van een stamkroeg. Van links naar rechts: Amersfoort – Castellum – Iduna – Smashing – Beca – BV Houten.

Terug naar het badmintonveld. Celeste Greve is de laatste Houtenaar die zondagmiddag op de baan staat. Samen met voormalig BVH-er Atze van Westrene (BC Iduna) komt ze in twee games net te kort om de finale van het gemengddubbel-4 te bereiken.

Badmintonnen, aanmoedigen en gezelligheid. Dat zijn de kernwoorden voor het RSK. Maar natuurlijk zouden wij BV Houten niet zijn als wij met een goed gevulde prijzentas naar huis gingen. Met maar liefst vijf prijzen en zeven ereplaatsen mogen we trots zijn op de Houtense equipe.

Terwijl de organisatie bezig is met het afbouwen kijken wij alvast vooruit naar de editie van 2019!

Ohja, hier een overzicht van onze toppers: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=F85B6FF4-65E7-4429-9F9B-0F662FABC97C

 

 

 

 

 

LET OP: info over trainingen en zaalhuur in kerstperiode:


Trainingen en zaal eind december-begin januari

Op zaterdag 22 december is er geen training voor de jeugd ivm het ouder-kind kersttoernooi.
Daarna gaat iedereen van BVH kerst vieren en het nieuwe jaar inluiden.
De zaal is in week 52 en week 1 gesloten.
Op zaterdag 5 januari is er ook geen training voor de recreantenjeugd.
De eerste reguliere zaterdagtraining voor de jeugd in 2019 vindt plaats op zaterdag 12 januari.
Op dinsdagavond 8 januari starten de reguliere doordeweekse trainingen weer voor de jeugd- en senioren-competitiespelers en die avond is de zaal ook weer open voor de recreanten (training en vrij spelen).

Voor zaterdagochtend 5 januari zijn alle competitie spelers (senioren en jeugd) via de ccp uitgenodigd voor een extra speelmoment om wedstrijdritme op te pakken.

Badminton Vereniging Houten 40 jaar

Op 12 december 1978 werd Badminton Vereniging Houten opgericht. Vanaf de oprichting, 40 jaar geleden, hebben vele Houtenaren en inwoners uit de regio met veel plezier gebadmintond bij BV Houten. Sinds jaar en dag spelen recreanten en wedstrijdspelers, van heel jong tot oud wekelijks badminton in Sporthal De Molenwiek.

Feest
Badminton Vereniging Houten viert haar 40-jarig jubileum met een gezelligheidstoernooitje voor alle leden op woensdag 12 december. Later in het lustrumjaar, in het voorjaar van 2019 zal er nog een groots toernooi met spetterend feest georganiseerd gaan worden voor alle leden, oud-leden en anderen die BVHouten een warm hart toedragen.

Badminton voor iedereen
Voor de recreanten zijn er op dinsdag- en woensdagavonden trainingen, vrijspeelmogelijkheden en competitiemomenten, terwijl daarnaast de jeugd- en de senioren-wedstrijdspelers hun talenten verder ontwikkelen. Op zaterdagochtenden is de zaal gevuld met alle jeugdspelers van BVHouten en op zondagen wordt er van half september tot eind februari jeugd- en seniorencompetitie gespeeld. Met dit gevarieerde aanbod biedt BVHouten aan haar 170 leden en nieuw geïnteresseerden badminton op ieder niveau.

Herfstvakantie 2018

Van 20 t/m 28 oktober is het herfstvakantie.
Voor trainingen en zaal houdt dit in:

Jeugd: GEEN training op zaterdag 20, dinsdag 23 en woensdag 24 oktober. WEL training op zaterdag 27 oktober.
Senioren: GEEN trainingen, zaal open op woensdag 24 oktober van 20.00-22.00 voor vrij spelen.

Zweten en genieten tijdens het trainingsweekend

Het lijkt een rustige en aangename zomerse vrijdagmiddag op 17 augustus zo als alle andere vrijdagmiddagen in het Belgische dorp Herentals. Echter wordt deze relatieve rust onderbroken door een invasie van spelers van BV Houten en BC Castellum voor het Trainingsweekend 2018 in sporthal Noorderwijk. Na een geslaagde eerste editie vorig jaar, grepen zo’n veertig spelers de kans om de voorbereiding op het nieuwe seizoen af te trappen.
Vrijdagavond stond al meteen de eerste training op het programma. Dit jaar hoefden we niet te reizen naar de sporthal, want op deze locatie kun je eten, slapen en sporten. Na een korte openingsspeech werden de eerste shuttles geslagen onder leiding van de trainers Frank, David en Jan. Sommigen hadden hun conditie goed op peil gehouden middels het Zomerbadminton, maar voor andere was het even flink aanpoten. Tweeënhalf uur later ploffen de spelers op de houten stoeltjes in de kantine. Tijd voor wat spelletjes zoals kaarten, Rummikub en 30 Seconds.

Terwijl de ene speler nog even de slaap uit de ogen wrijft, staat de andere speler al te stuiteren voor het begin van de zaterdagtrainingen. Er staan vier trainingsblokken op het menu, dus een stevig ontbijt is een must. Omdat we met een groot aantal deelnemers zijn, wordt de groep in tweeën gesplitst. In de sporthal wordt er gewerkt aan de techniek en slagvastheid, maar buiten wordt er hard aan de conditie gewerkt. Onze fysio/masseuse Odette heeft het deze dag ook druk met veel massages en kleine blessurebandelingen.

Tussen de trainingen door is er ook tijd voor wat ontspanning en gezelligheid. De een doet een powernapje, de ander speelt een spelletje en weer anderen genieten van een waterig zonnetje in de door David meegenomen Jacuzzi. Natuurlijk moet ook de inwendige mens goed verzorgd worden. Zaterdagavond is het BBQ-time met een lekker stuk vlees, stokbrood en frisse salades. Daarna gaat de chill-modus aan.

Na een korte nacht wordt het trainingsweekend afgesloten met een leuk teamtoernooi. Verdeeld over vier teams strijden we om de felbegeerde wisselbeker. Uiteindelijk gaat het team van Mark L, Kyle, Tjan, Rinske, Leonie, Claudia en Dina er met de prijs vandoor. In de loop van de middag vertrok iedereen weer moe en met de nodige spierpijn, maar een voldaan gevoel weer huiswaarts.

Prijzenregen voor BVH op openingstoernooi

In een warme, bomvolle en gezellige sporthal De Wetering werd traditioneel het badmintonseizoen in gang geschoten met het BV Houten Warming-Up Toernooi. Met maar liefst 220 deelnemers uit alle uithoeken van het land zat de editie van 2018 van het toernooi helemaal vol!!! Er werden over het weekend bijna 400 wedstrijden gespeeld. Ook de BVH-spelers lieten zich gelden.

Ondanks de stevige concurrentie van andere toernooien was het evenement bij BV Houten wederom bijzonder populair. Van recreant tot Eredivisie-speler. Iets waar de organisatie van het toernooi erg trots op is. Badminton is namelijk een sport voor jong en oud op elk niveau.

Zoals altijd werd er ook nu weer flink gestreden om de eerste prijzen van het seizoen binnen te halen. BV Houten mag na het eerste weekend van september alvast een eerste plank in de prijzenkast vullen. Ilona Zwambach en Martin van der Zwan gingen zelfs met twee prijzen in de tas naar huis. Ilona won samen met Minh-An Tran het GD-6 en met Rinske Rebel het VD-6. Martin greep samen met Leonie Rietveld de titel in het GD-4 en werd tweede in het ME-4. Celeste Greve veroverde de titel in het VE-4, terwijl Inez de Kraker samen met Gita (Beca) tweede werd in het VD-6.

Alle actie werd natuurlijk vastgelegd door onze verdienstelijke huisfotografe Eline Bootsma. Daarnaast konden de deelnemers bij de stand van Bees-Sport terecht voor nieuwe badmintonspullen en zich laten behandelen door Odette Timmer voor een sportmassage. Tevens werd er zondag geld gedoneerd en merchandising verkocht voor Solibad, waar onze scheidsrechter Freek Cox de trotse ambassadeur van is.

Het toernooi werd georganiseerd met de hulp van Han van der Vliet en zijn stichting Toernooisupport.

Kijk hier voor alle uitslagen en winnaars.

ps: foto’s volgens zo spoedig mogelijk.

 

BVHouten 3: 4e van Nederland in de Nederlandse Kampioenschappen Regioteams

Nadat team 3 poule kampioen en regiokampioen was geworden in de hoogste regiocategorie: de hoofdklasse, gingen zij dit weekend de strijd aan met de andere regiokampioenen, kortom met de beste teams van Nederland. Met invaller Danique, die Ingrid verving, gingen Khang, Rinske, Lennart en Claudia de strijd aan in Zutphen. Dit leverde op zaterdag een spannende strijd en mooie wedstrijden op die resulteerden in een plek in de halve finale. Op zondag werd er hard gestreden en om ieder punt geknokt, maar helaas resulteerde niet meer in winst. Maar team 3 mag trots zijn op hun 4e plek. 4e beste van heel Nederland!!! Claudia, Ingrid, Danique, Lennart, Khang en Rinske GEFELICITEERD met dit prachtresultaat. BVHouten is trots op jullie. Kijk voor de uitslagen hier.

Zomerbadminton

BV Houten biedt komende zomer weer ‘zomerbadminton’ aan. Voor iedereen die het leuk vindt, hebben we extra speelavonden in juli én augustus!

Op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 in Sporthal de Molenwiek.

Je hoeft geen lid te zijn van BV Houten om hieraan deel te nemen. Zomerbadminton staat open voor iedereen, dus ook voor leden van andere verenigingen of mensen die nergens lid zijn maar wel willen spelen. Kortom neem gerust iemand mee.

Tegen een kleine vergoeding mag iedereen komen spelen. Of kies voor een persoonsgebonden abonnement voor de gehele zomer!

Waar: Sporthal de Molenwiek
Wanneer: 4 juli t/m 22 augustus op elke woensdagavond
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Totaal: 8 weken (juli: 4, 11, 18, 25 – augustus: 1, 8, 15, 22)
Kosten: Euro 7,- per keer of euro 40,- voor 8x als abonnement van tevoren aan te schaffen.

Indien je gebruik wilt maken van het abonnement, meld je dan vóór 30 juni aan,
door een mail te sturen naar beheer@bvhouten.nl

BVHouten Team 1 speelt 8e finale VandeKolkHypotheken Cup

Beeldverslag van achtste finale BV Houten 1 in bekertoernooi

Het eerste team van BV Houten heeft vorige week de achtste finale van het bekertoernooi gespeeld tegen BC Dropshot. Het waren vijf mooie wedstrijden, waarin Houten 1 net verloor met 3-2. Vandaag verscheen een Special van ‘t Meppertje met een prachtig verslag in woord en vooral beeld van Jaap Rebel. Via deze link kun de special met foto’s bekijken.