Trainingen en vrijspelen rondom voorjaarsvakantie

In de week van de voorjaarsvakantie is er geen zaal gehuurd en zijn er dus geen trainingen (behalve de trainingen voor de jeugd op zaterdag 24 februari die gaan WEL door) en ook geen mogelijkheden om vrij te spelen. Concreet houdt dit in:

Week voor voorjaarsvakantie:
dinsdag 20 februari: extra trainingsgroep junioren, training senioren+recreanten en vrij spelen
woensdag 21 februari: selectietraining, training recreanten, vrij spelen
donderdag 22 februari: zaal: vrij spelen 19.00-21.30 op 2 units (laatste keer)

Week voorjaarsvakantie:
zaterdag 24 februari: WEL training jeugd (NB in Meppertje februari staat dat er geen training is, maar er is dus WEL training)
dinsdag 27 februari: geen training, geen vrij spelen
woensdag 28 februari: geen training, geen vrij spelen
donderdag 1 maart: geen training geen vrij spelen
zaterdag 3 maart: geen training jeugd

Week na voorjaarsvakantie:

dinsdag 6 maart: extra trainingsgroep junioren, training senioren+ recreanten en vrij spelen
woensdag 7 maart: selectietraining, training recreanten, vrij spelen
zaterdag 10 maart: geen training jeugd ivm ouder-kind toernooi

Grote mensen Vriendjes-vriendinnetjes toernooi

Onder het motto DOE MEE MET EEN INTRODUCEE nodigen we je graag uit voor het eerste ‘grote mensen vriendjes-vriendinnetjes toernooi’ van BVHouten.
Op donderdag 15 februari a.s. is de zaal open voor dit gezellige, laagdrempelige toernooitje. We nodigen iedereen uit zich op te geven met een partner.
Deze partner is je collega, broer, zus, buurman, buurvouw, moeder, vader, vriend of vriendin, in ieder geval iemand die nog geen lid is en die je graag eens kennis wilt laten maken met deze leuke sport en de vereniging BVHouten.

Of je nu recreant bent of competitie speelt, iedereen kan zich aanmelden als duo met iemand die nog niet badmintont…zo krijgen we duo’s van een badmintonner met een niet-badmintonner, waarbij het spelen draait om de gezelligheid, het mixen met leden die je nog niet zo goed kent en het introduceren van nieuwe mensen.

Aanmelden kan tot woensdagavond 14 februari. Op basis van het aantal aanmeldingen maken we een indeling en gaan we lekker spelen.
Aanmelden en/of vragen?: secretariaat@bvhouten.nl

Datum: 15 februari
Tijd: 19.30-21.30 (19.15 aanwezig voor uitleg)
Locatie: Sporthal De Molenwiek
Kosten: Gratis

Kampioenen van BVHouten gehuldigd

Tijdens het feestje ter ere van de afsluiting van de competitie werden de drie kampioensteams gehuldigd.
Houten 1 (Bo, Marieke, Nicole, David, Jarno en Kyle), Houten 3 (Claudia, Ingrid, Rinske, Khang, Lennart en Wouter) en J4 (Lars, Niels, Quinn en Teun) werden toegesproken door trainer Frank en voorzitter Paul, waarna er voor ieder team een taart en applaus was.


Meer foto’s vind je hier.

BVHouten sluit competitie tevreden af met mooie resultaten en gezellig feest

In het weekend van 27-28 januari werd het competitieseizoen afgesloten. Waar het voor sommige teams al duidelijk was welke definitieve plaats zij in hun afdelingsklasse hadden veroverd, stond er voor andere teams nog veel op het spel. Er werd nog fel gestreden om eerste en tweede plaatsen of het voorkomen van een degradatie. Met wisselend succes, maar wel met volle inzet.
Nadat de strijd gestreden was, was het tijd voor een feestje. In cafe Eddie’s zat de sfeer er goed in. Met drie kampioenen (Houten 1, Houten 3 en Jeugd 4) was het feest compleet. Zij werden dan ook nog eens extra in het zonnetje gezet door de trainers en het bestuur. Foto’s zijn hier te bekijken.

Ouder-Kind toernooi 2018

Beste leden,

Na het grote succes van de vorige jaren organiseert Badminton Vereniging Houten weer het Ouder-Kind toernooi!
Wil je nog wat calorieën verbranden van de afgelopen feestdagen? Of heb je altijd al eens willen laten zien aan je papa, mama, broer, zus, oom, tante, opa, oma, zoon, dochter of ander familielid/kennis hoe goed je kan badmintonnen?
Dan is dit je kans!
Jullie kunnen je nu samen inschrijven. Het Ouder-Kind Kersttoernooi is een ontzettend leuk en gezellig toernooi waarbij iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen.

Het toernooi is voor iedereen die lid is van BV Houten. Alle jeugdleden en seniorenleden zijn van harte welkom samen met een partner!
Het toernooi zal plaatsvinden op zaterdag 10 maart 2018 in sporthal de Molenwiek. Het toernooi zal duren van 9.00 uur tot ongeveer 13.00 uur. De partijen gaan op tijd, waardoor iedereen lekker veel kan spelen. Wil je hele familie jou zien spelen? Die mogen natuurlijk gezellig komen kijken op de tribune!
Deelname is gratis. Er zijn op deze dag geen reguliere trainingen.

Inschrijven
? Stuur voor 3 maart een e-mail naar toernooien@bvhouten.nl en zet in deze mail je eigen naam en de naam van je partner. Zet in deze mail ook een telefoonnummer waarop één van jullie twee te bereiken is.

We hopen dat er ook dit jaar weer veel van jullie meedoen!
Wij hebben er zin in!

Met sportieve groet,

BV Houten Activiteitencommissie

Peter van der Wens gehuldigd als erelid van Badminton Vereniging Houten

Peter van der Wens gehuldigd als erelid van Badminton Vereniging Houten

Nadat Peter van der Wens eind 2016 na 12,5 jaar afscheid nam als voorzitter van BVHouten heeft het bestuur in samenspraak met de leden besloten om hem het erelidmaatschap van de vereniging toe te kennen wegens zijn bijzondere verdiensten voor en langdurige bijdrage aan de vereniging.
Op 17 januari sprak voorzitter Paul Koster, Peter toe in de Molenwiek waar de vele aanwezige recreanten hun spel even staakten om te luisteren naar de lovende woorden en anekdotes.

‘In de periode dat Peter voorzitter was, heeft hij veel voor de club betekend, zowel voor de schermen (de eerste jaren) als achter de schermen (de laatste jaren). De luxe van 6 personen in het bestuur zoals op dit moment heeft Peter niet vaak gekend. Vaak was het slechts met 1-2 andere mensen de club draaiende houden. Maar hij heeft er ook voor gezorgd dat de club weer financieel gezond is geworden. En hij heeft de belangen van BV Houten enorm goed behartigd bij de gemeente en andere clubs in Houten.’
Peter wordt verder gekenschetst door verenigingsleden die met hem hebben samengewerkt met de volgende bewoordingen:
‘Een echte defensie man: scherp in de confrontatie, maar ondersteunend naar buiten toe.’
‘Lijnen uitzetten en anderen motiveren en ruimte geven!’
‘Pragmatische en besluitvaardige bestuurder, met oog voor het menselijke aspect.’
‘Goed luisteren en vertrouwen geven om zaken uit te voeren.’

Met dit erelidmaatschap hebben we Peter voorgoed aan BV Houten verbonden en hopen we als het nodig is, graag nog eens gebruik te maken van zijn kennis en adviezen.
Uit handen van de voorzitter ontving hij het zilveren erelid-speldje en een oorkonde. Hij bedankte alle aanwezigen en beloofde zijn dankwoord kort te houden. Een moeilijke opgave als je zo lang bij de verenging zo nauw betrokken bent geweest! Zijn nieuwjaarswens voor BV Houten was een gestage groei die hopelijk weer uitkomt op het aantal leden uit de hoogtij dagen: 300 leden waarvan de helft jeugdleden. Maar ook voor de kortere termijn wenst hij Houten alle goeds met het bestaansrecht dat deze badmintonvereniging, sinds haar oprichting, de afgelopen 40 jaar zeker heeft verdiend!

Fijne feestdagen

BV Houten wenst iedereen fijne feestdagen toe!

Trainingen en opening zaal rondom kerstvakantie

Op donderdag 21 december zijn de laatste trainingen van 2017. De zaal is gesloten tot zaterdag 6 januari 2018.
Op zaterdagochtend 6 januari beginnen de trainingen voor de jeugd weer (in de Molenwiek). J3 speelt dan inhaal wedstrijd competitie in de Molenwiek.
Op zaterdagmiddag 6 januari worden in sporthal De Slinger de meeste wedstrijden gespeeld die moeten worden ingehaald nav de afgelaste wedstrijden op 10 decemeber jl.
Op dinsdag 9 januari is de zaal weer open voor de trainingen en het vrijspelen en is het weer business as usual.
NB: op zaterdag 23 december zijn er dus GEEN trainingen voor de jeugd.

Ouderkind-toernooi verplaatst naar begin 2018

Het Ouderkind Kerst Toernooi is al een flink aantal jaar een traditie bij BV Houten. Dit jaar was het voornemen om dit evenement weer in het laatste weekend voor de Kerst te organiseren, maar dan is er helaas geen zaal gehuurd. We hebben daarom besloten om dit evenement te verplaatsen naar begin 2018. Niet getreurd dus, het toernooi komt er zeker aan! We houden jullie op de hoogte.

BVH-kids leren zwarte pieten badmintonnen!

Zou Sinterklaas ook dit jaar weer twee zwarte pieten naar BV Houten sturen? Dat was de grote vraag vanmorgen voor de jongste pupillen van de vereniging. Dinsdag vertrekt de Sint alweer uit het land, maar ze hadden nog geen bezoekje gebracht aan de plaatselijke BV in Houten.

De eerste junioren druppelen binnen en kijken wat verdwaasd om zich heen. Er lijkt een heus ‘pietenparcours’ uitgezet, maar er is nog geen piet te zien. NOK NOK! Kijk daar zul je ze hebben! Twee fanatieke sportleerpieten stormen de sporthal binnen en strooien de pepernoten en ander snoepgoed in het rond. Het is een gekte van jewelste! 

Vervolgens mogen de BVH-kids het lastige en zware pietenparcours afwerken. Maar de junioren zetten ook de zwarte pieten aan het werk. Zij worden namelijk uitgedaagd voor een potje badminton! De pieten vinden badminton onwijs leuk, maar ze moeten nog wel een paar trainingen volgen willen ze op hetzelfde niveau komen als de BVH-jeugd!

Kijk hier voor alle foto’s.