Tijd voor een feestje!

Op 12 december 2018 bestond Badminton Vereniging Houten 40 jaar. En op 12 oktober 2019 vieren we dit met een badminton blacklight event, lekker eten & veel gezelligheid.

Alle leden en oud-leden van BV Houten zijn met partner welkom op het grote BV Houten lustrumfeest. De jeugd start van 16.00-17.30 met hun eigen blacklight- event en daarna gaan we om 18.00 verder met het blacklight toernooi voor de volwassenen (en oudere jeugd) in onze ‘eigen’ sporthal De Molenwiek, gevolgd door een heerlijk buffet en feest in het racketcentrum.

Zonder jou is het feest niet compleet dus meld je snel aan via secretariaat@bvhouten.nl Black light flyer


Lekker opwarmen voor de competitie!

Lekker opwarmen voor de competitie!

In sporthal De Wetering werd in het eerste weekend van september traditioneel het badmintonseizoen in gang geschoten met het BV Houten Warming-Up Toernooi. Zo’n 180 deelnemers uit alle uithoeken van het land zat de editie van 2019 van het toernooi ook weer bijna helemaal vol! Er werden over het weekend meer dan 340 wedstrijden gespeeld.

Ondanks de stevige concurrentie van andere toernooien was het evenement bij BV Houten wederom bijzonder populair. Van recreant tot Eredivisie-speler. Iets waar de organisatie van het toernooi erg trots op is. Badminton is namelijk een sport voor jong en oud op elk niveau.

Zoals altijd werd er ook nu weer flink gestreden om de eerste prijzen van het seizoen binnen te halen. BV Houten mag na het eerste weekend van september alvast een eerste plank in de prijzenkast vullen. Joyce Sung greep de tweede prijs in de vrouwenenkel 6 en Nicole ten Hulscher en Maura Mayntz wonnen zilver in de vrouwendubbel 4. Tevens wonnen Martin van der Zwan en Lennart Pol in de voorlaatste wedstrijd van het toernooi de tweede prijs in de mannendubbel 4.

Alle actie werd natuurlijk vastgelegd door onze verdienstelijke huisfotograaf Jaap Rebel en zijn secondant Khang Tran. Daarnaast konden de deelnemers bij de stand van CyloSports terecht voor nieuwe badmintonspullen, bespande Jarno Westland meer dan 20 rackets en zich lieten veel spelers zich behandelen door Odette Timmer voor een sportmassage. Tevens werd er zondag geld gedoneerd en merchandising verkocht voor Solibad, waar onze scheidsrechter Freek Cox de trotse ambassadeur van is.

Het toernooi werd georganiseerd met de hulp van Han van der Vliet en zijn stichting Toernooisupport.

Kijk hier voor alle uitslagen en winnaars.

ps: de foto’s volgen zo spoedig mogelijk.

Trainingen jeugd seizoen 2019-2020

Nog een paar dagen en dan is de zomervakantie echt weer afgelopen. Maar daar zit ook een positieve kant aan: het badminton seizoen begint weer! Op de website zijn vandaag alle trainingsgroepen en -tijden gepubliceerd voor de jeugd (recreanten en competitiespelers). Je vindt alle info hier.

Zomerbadminton bij Badminton Vereniging Houten

Ook in de zomer van 2019 is het weer mogelijk om te komen badmintonnen bij BV Houten. Iedere woensdag in juli en augustus (dus 9x) is iedereen welkom om te komen badmintonnen. Leden, niet-leden, ervaren spelers of starters, jong en oud, iedereen kan tussen 20.00 en 22.00 uur in Sporthal de Wetering tegen een kleine vergoeding komen meedoen.

  • Wanneer: iedere woensdagavond in juli (3, 10, 17, 24 en 31 juli) en augustus (7, 14, 21 en 28 augustus) van 20.00-22.00 uur;
  • Waar: Sporthal de Wetering, Hefbrug 3, Houten (naast het zwembad);
  • Kosten: euro 7,- per keer, te betalen in de zaal.
Inschrijving Warming-Up Toernooi 2019 open

Inschrijving Warming-Up Toernooi 2019 open

Het huidige seizoen loopt langzaam op zijn einde, maar wij kijken al met een schuin oog naar volgend seizoen. Op zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 organiseert Badminton Vereniging Houten namelijk weer het Warming-Up Toernooi. Een mooi moment om jouw vakantieverhalen met jouw badmintonvrienden te delen en je tegelijkertijd klaar te stomen voor het nieuwe seizoen.

Dit jaar spelen de senioren wederom op beide dagen. Dat wil zeggen dat er op zaterdag wordt gestreden in de klasse 1 en 6 en op zondag in de klasse 4 en 8. Er wordt naar gestreefd om zoveel mogelijk onderdelen via het poule-afval systeem te laten verlopen.

Het BV Houten Warming-Up Toernooi 2019 maakt onderdeel uitmaakt van het Regio Toernooien Circuit in de Regio Centrum. Er zijn dus extra punten te verdienen voor de Nationale Ranglijst. Kortom genoeg redenen om je in te schrijven voor dit gezellige toernooi!

Kijk hier voor alle informatie en om je in te schrijven.

Trainingen en zaalopening rondom meivakantie

In de kalender hiernaast staan de meeste bijzonderheden rondom (aangepaste) trainingen of geen training de komende tijd aangegeven (klik op evenement voor extra info).

20 april wel training jeugd – 27 april geen training jeugd – 4 mei wel training jeugd maar volgens aangepaste tijden (9.00-10.00/10.00-11.00/11.00-12.00). Deze staan ook in kalender bij 4 mei – 11 mei vriendjes-vriendinnetjes toernooi jeugd. Geef je op en doe mee. Die zaterdag geen reguliere trainingen jeugd. Op zaterdag 18 en 25 mei zijn er nog reguliere trainingen voor de jeugd. Daarna stoppen de trainingen op zaterdag tot na de zomervakantie. Eind van de zomer staat op website bericht over start trainingen en indeling nieuwe trainingsgroepen.

Op dinsdag 23 en 30 april is er geen extra training senioren, die gaat verder op dinsdag 7 mei.

Woensdag 24 april en 1 mei is de zaal open van 20.00-22.00 uur voor vrij spelen.

Op woensdag 8 mei start de reeks extra trainingen voor de jeugd/A-selectie (voor degenen die zich hiervoor hebben ingeschreven).

BVHouten doet mee met oudere volwassenen in beweging

Sporten is gezond! Zeker als je 55 jaar of ouder bent. Het houdt je fit en soepel en het is goed voor je mentale gezondheid. Om meer mensen in beweging te krijgen heeft Cursus&co, onderdeel van ‘van Houten&co’, in samenwerking met Sportpunt Houten en verschillende sportverenigingen een speciaal programma opgesteld waarmee iedereen in de leeftijd van 55 tot 65 jaar gratis of tegen een lage prijs kennis kan maken met een of meerdere sporten. Er is keuze uit verschillende sporten waar je van half maart tot en met juni aan kunt deelnemen. En een van die sporten is badminton. Onze trainer Jan heeft een mooi programma opgesteld om alle 55plussers die zich aanmelden kennis te laten maken met badminton.

De combinatie van lichamelijke activiteit en het gezelligheidselement van samen spelen, maakt badminton heel geschikt om ook na je 55e tot op hoge leeftijd te beoefenen. Onder begeleiding van een ervaren trainer worden na een warming-up de basistechnieken aangeleerd die bijdragen aan een gezonde en veilige manier van beoefenen van deze sport. Badminton is een sport die bij uitstek geschikt is voor recreatief sporten. Wel met de mogelijkheid om partijtjes te spelen, maar dan zonder competitie element. Er zal dus ook aandacht besteed worden aan de spelregels en het spelen van gezellige partijtjes. Wil je mee doen of meer informatie? Aanmelden kan op www.vanhoutenenco.nl/activiteiten

Trainingen en zaalopening rondom voorjaarsvakantie

-Op zaterdag 23 februari is er WEL training voor alle jeugd, op zaterdag 2 maart is er GEEN training ivm voorjaarsvakantie.
-Op dinsdag 26 en donderdag 28 februari is de zaal dicht.
-Op woensdag 27 februari is de zaal open voor vrij spelen van 20.00-22.00 uur.

En na de voorjaarsvakantie:
-Na de voorjaarsvakantie zijn er geen reguliere trainingen meer voor de competitiespelers (sr en jr). Er komt een aanbod voor extra optionele training.
-De selectietraining op woensdagavond gaat door tot de meivakantie.
-De zaterdagtraining voor ALLE jeugd gaat door t/m mei.

Badmintonkampioenen!!!

BV Houten team 3

Bij Badminton Vereniging Houten was het in het tweede weekend van februari groot feest. Team 3 en Team Jeugd 5 kroonden zich tijdens de laatste speelronde van de competitie tot kampioen.  Een mooie bekroning op een ongemeen spannend en fantastisch seizoen.

Het derde team van BV Houten, uitkomend in de Vierde Divisie, zat misschien wel in een van de meest spannende poules ooit. Op de laatste speeldag maakten maar liefst zes van de acht teams nog kans op de titel. Celeste Greve, Leonie Rietveld, Lies Lemckert, Martin van der Zwan, Roel Deckers, Mark van Gelder en Hylke Peek begonnen als koploper met twee punten voorsprong op de nummer twee, Almere.  In een goed gevulde sporthal De Molenwiek liet het team er geen gras over groeien en wist meteen klinkende 7-1 zege het kampioenschappen binnen te halen.

Voor het vijfde jeugdteam van de vereniging, bestaande uit Xander en Quinten Kist, Oscar van Arkel en Joost Bruin, wachtte in de slotronde in de competitie Onder 15-17 jaar een ware kraker. In een rechtstreeks duel met De Zender uit Lopik moest worden uitgemaakt wie er met de eerste prijs van doorging. Het Houtense kwartet bleek over stalen zenuwen te beschikken. In het hol van de leeuw en na een 2-0 achterstand bogen de jongens de wedstrijd helemaal om en grepen ze met 4-2 de winst en de dik verdiende titel. 534

Kerstmutsen, jingle bells en badminton!

Kerstmutsen, jingle bells en badminton!

De feestdagen komen steeds dichterbij en dat betekent natuurlijk voor de doorgewinterde BVH-lid dat het Ouder Kind Kersttoernooi op het menu staat. Afgelopen zaterdag, 22 december 201, was het weer tijd voor een van de hoogtepunten van het jaar. Jeugdleden speelden samen met hun niet-badmintonnende moeder, vader, oom of oma tegen andere koppels. Maar ook senioren speelden met hun niet-badmintonnende kids gewoon mee.

Aan deze editie deed maar liefst een recordaantal van 45 koppels mee! Iets waar we als jeugdcommissie van BV Houten ontzettend trots op zijn! Op de deuntjes van de bekende kerstklassiekers werd er in sporthal De Molenwiek fanatiek gestreden om de eer. Verdeeld over 9 poules van 5 teams werden er leuke, spannende en hilarische wedstrijden gespeeld door de deelnemers. Tussen de partijen door werd er genoten van een kerstkransje en werd de wedstrijd ervoor uitvoerig nabesproken.

Aan het einde van de ochtend gingen de vier beste teams er met een leuke prijs mee naar huis, maar natuurlijk was er ook aan de ‘nieuwelingen’ gedacht middels een aanmoedigingsprijs. We willen graag iedereen bedanken voor hun deelname en kijken terug op een geweldig Oude Kind Kersttoernooi 2018.

Bekijk hier alle foto’s door Eline Bootsma.