Palyama voltooit hattrick op SEC Warming-Up 2017

Met maar liefst 201 deelnemers zat het Safety Experience Center Warming-Up Toernooi 2017 afgelopen weekend helemaal vol!!! Bij de jaarlijkse traditionele opwarmer voor de competitie werkten spelers uit alle windstreken honderden wedstrijden af in sporthal De Wetering. Negenvoudig Nederlands kampioen Dicky Palyama voltooide zijn hattrick door voor het derde jaar op rij de mannenenkel in de hoogste klasse te winnen.

Ondanks de stevige concurrentie van andere toernooien was het evenement bij BV Houten wederom bijzonder populair. Van recreant tot Eredivisie-speler. Iets waar de organisatie van het toernooi erg trots op is. Badminton is namelijk een sport voor jong en oud op elk niveau. Dit jaar waren we blij verrast met het hoofdsponsorschap van het Safety Experience Center uit Rosmalen. Als kers op de taart gaven zij ook twee slipcursussen weg bij de tombola. Maria en Rinske waren de gelukkigen.

Zoals altijd werd er ook nu weer flink gestreden om de eerste prijzen van het seizoen binnen te halen. Voor BV Houten wist Danique Jens knap de vrouwenenkel-8 op haar naam te schrijven. Maar de meesten ogen waren natuurlijk gericht op de mannenenkel-1, met speciale aandacht voor Dicky Palyama en Edwin Ekiring. Beide routiniers maakten van de finale een mooi schouwspel, waarin Dicky uiteindelijk aan het langste eind trok.

Alle actie werd natuurlijk vastgelegd door onze verdienstelijke huisfotograaf Jaap Rebel. Zijn foto’s zullen spoedig verschijnen. Maar er was meer. Zo was er een badmintonstand van Kumpoo Nederland, ontvingen alle deelnemers een goodie-bag van XS Powerdrink, was er een tombola en konden de deelnemers zich laten behandelen door Odette Timmer voor een sportmassage. Tevens werd er zondag geld gedoneerd en merchandising verkocht voor Solibad, waar onze scheidsrechter Freek Cox de trotse ambassadeur van is.

Het toernooi werd georganiseerd met de hulp van Han van der Vliet en zijn stichting Toernooisupport.

Klik hier voor alle uitslagen en winnaars.

Klik hier voor de foto’s van zaterdag 2 september.

Klik hier voor de foto’s van zondag 3 september.

 

Geslaagde activiteitenmarkt voor BV Houten

Afgelopen zaterdag was het weer een drukte van belang op Het Rond tijdens de jaarlijkse activiteitenmarkt in Houten. BV Houten was te vinden op de vaste stek, met een mooie stand en een net om lekker over te slaan. Dat gebeurde dan ook volop! Veel mensen wisten ons te vinden voor een praatje en informatie over de leukste sport die er bestaat. De eerste aanmeldingen voor proeftrainingen zijn al binnen en we hopen dat er nog vele zullen volgen.
Fred, Andor, Mirjam, Sterre, Klaas, Teun, Lies, Frank en Leonie bedankt voor jullie aanwezigheid, inzet en hulp!

Badminton bij BV Houten met AH sportactie

Albert Heijn wil samen met NOC*NSF en de sportbonden de komende vier jaar heel Nederland in beweging brengen.
Vandaag is daarom de AH sportactie gestart om te sparen voor gratis trainingen bij jou in de buurt. Spaar nu 3 weken voor AH sportzegels en kom in de komende maanden met je volle spaarkaarten meetrainen bij Badminton Vereniging Houten. Kijk snel op ahsportactie.nl

Start trainingen senioren

In week 34, vanaf dinsdag 22 augustus starten de trainingen voor de senioren. Alle competitiespelers hebben een mail ontvangen over hun trainingstijden. De trainingsgroepen- en tijden zijn na te lezen op de website onder badminton/trainingsgroepen- en tijden. We wensen iedereen een voorspoedige en sportieve start toe.

Trainingen jeugd seizoen 2017-2018

De vakantie is bijna voorbij en het badmintonseizoen gaat weer beginnen. De jeugdtrainers hebben alle groepsindelingen voor de diverse trainingen weer rond en deze hebben we gepubliceerd op de website onder trainingsgroepen en -tijden.
De trainingen doordeweeks voor de competitiespelers starten volgende week op dinsdag 22 of woensdag 23 augustus. Op zaterdag 2 september starten de trainingen voor de recreantenjeugd. Op die dag starten ook de junior competitiespelers met hun zaterdagtrainingen. Kijk snel wanneer je gaat trainen en we hopen iedereen binnenkort weer te mogen begroeten na een heerlijke vakantie! We sturen iedereen ook nog een mail hierover.

Safety Experience Center hoofdsponsor Warming-Up 2017

Het Safety Experience Center uit Rosmalen is dit jaar de trotse hoofdsponsor van het Warming-Up Toernooi van BV Houten op zaterdag 2 en zondag 3 september 2017! Het Noord-Brabantse bedrijf verbindt tevens haar naam aan éen baan en zullen er twee slipcursussen worden vergeven.

BV Houten is verheugd dat het prestigieuze toernooi als ideale seizoensopener dit jaar de naam Safety Excperience Center Warming-Up Toernooi 2017 dragen.

Ben je nieuwsgierig naar de hoofdsponsor van het toernooi? Kijk dan hier! Of wil jij je inschrijven voor het toernooi? Schrijf je dan hier in!

seclogo [Converted]

OPNIEUW: Zomerbadminton bij BV Houten!


BV Houten biedt komende zomer weer ‘zomerbadminton’ aan. Voor iedereen die het leuk vindt, hebben we extra speelavonden in juli én augustus!
Op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 zijn 2 units gehuurd in Sporthal de Wetering.

Je hoeft geen lid te zijn van BV Houten om hieraan deel te nemen.
Zomerbadminton staat open voor iedereen, dus ook voor leden van andere verenigingen of mensen die nergens lid zijn maar wel willen spelen. Kortom neem gerust iemand mee.
Tegen een kleine vergoeding van € 6,- mag iedereen komen spelen. Of kies voor een persoonsgebonden abonnement à € 29,95 voor de gehele zomer!

Waar: Sporthal de Wetering (Hefbrug 3)
Wanneer: 5 juli t/m 16 augustus op elke woensdagavond
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Totaal: 7 weken
Kosten: € 6,- per persoon per avond (te betalen bij een aanwezig bestuurslid) of
€ 29,95 voor het persoonsgebonden abonnement voor de gehele zomer.

Indien je gebruik wilt maken van het abonnement, meldt je dan vóór 30 juni aan, door een mail te sturen naar beheer@bvhouten.nl

De helden van de voor- en najaarscompetitie

Naast de competitiespelers bij senioren en jeugd kent BV Houten een groot aantal recreantenspelers, van wie een aantal in de luwte van de regiocompetities een eigen voor- en najaarscompetitie speelt. 

Jaap Rebel geeft een introductie van de drie teams die al sinds jaar en dag in gelijkblijvende of veranderende samenstelling door de week hun kunsten op de baan laten zien: team 1 bestaande uit Muriel, Manon, Mark en Paul, team 2 bestaande uit Phuong, Christa, Bert en Jaap en team 3 bestaande uit Marijke, Marloes, Monique, Johan en Marcel.

Alleen het tweede team heeft een grote update gehad, omdat drie van de 6 spelers stopten met de competitie.
Naast deze vrienden, maken de teams regelmatig gebruik van invalspelers die nooit te beroerd zijn om mee te gaan naar verre oorden als Arnhem, Vaassen, Ermelo of Linschoten.
Ik denk dat ik namens de teams Jeroen van der Brakel, Michel Colthof en Martin Groeneveld mag bedanken en uiteraard de dames Sabine Bosman en Sandra Rijvordt. En ik weet zeker dat ik nog een aantal niet heb genoemd, maar voor hen geldt hetzelfde.

Team 1 bestaat al jaren uit dezelfde kernspelers: Muriel Brok, Manon Hartman, Mark de Jong en Paul van den Bogart. Hun werkzaamheden variëren van manager in het Lab tot IT-er tot marketeer bij een farmaceut tot manager bij een omroep. En deze variatie aan beroepen hebben elkaar gevonden op de baan. Ze kennen elkaar nu al geruime tijd, spelen al jaren samen en gaan zelfs bij Oud- en Nieuw bij elkaar op bezoek en zoals Paul aangeeft: ‘We laten niemand anders toe.’ Toch hebben ze een jaar lang elkaar moeten missen. In 2016 hebben Jeroen en ik de twee mannen bijgestaan in de mannencompetitie, omdat de dames het te druk hadden met hun privéleven. Beiden hebben zij een kind gekregen. Maar nu ze weer kunnen spelen, zijn Jeroen en ik direct buiten het team gezet en gaan ze er weer voor. Dit jaar was het meteen spannend: in de allerlaatste wedstrijd van de competitie konden ze direct kampioen worden, wat ze daarvoor al 2 à 3 keer eerder lukte. Helaas hebben ze het net niet gered en zijn ze eervol tweede geworden. En dat na zo’n tijd van afwezigheid van de dames. Helaas betekent dat geen huldiging tijdens het kampioensbal van de gemeente, zoals drie jaar geleden, maar toch een dikke pluim!

 

 

 

 

 

Team 2 is het laatste jaar flink op de schop gegaan. Bestond het team eerst uit 6 spelers, de laatste paar jaar hebben achtereenvolgens Jan Merkens, Faline Zomer en Rik Kroon bedankt voor de eer. Jan zien we nog steeds op de dinsdagavond bij de recreanten de sterren van de hemel te spelen.
Over bleven Phuong Khuong, Christa Graafland en Bert van Kuilenburg, onze oudste competitiespeler. Jaap Rebel voegde zich vanaf dit jaar erbij. De competitie verliep dit jaar bijzonder plezierig: in een grote competitie (6 teams i.p.v. de gebruikelijke 5 of 4) wisten ze de tweede plaats te behalen. De eerste plaats was al geruimer tijd uit zicht, want Hercules was voor iedere ander team een maatje te groot. Toch een knappe prestatie met zo’n vernieuwd team.

Team 3 bestaat weer uit een vriendengroep die elkaar al jaren kennen: Marijke Gast, Marloes Reichardt-Buijs, Monique Rothkrantz, Johan Bredenbeek en Marcel Plas.
Ze kenden elkaar niet allemaal toen ze startten. Maar het bleek een ideale combinatie te zijn. Ze vinden het leuk om voor de winst te spelen. Maar bij hen geen chagrijnige gezichten als dat niet lukt. Voorop staat de gezelligheid en sportiviteit: ‘Het gaat om een leuke avond en een goede pot badminton.’ Dat ze dit jaar in de competitie verdienstelijk derde zijn geworden, is minder belangrijk dat hun samenzijn , wat zij voeren met een start- en finish-etentje. Petje af.
En zelfs nu Marijke door een ongelukkig moment een blessure heeft opgelopen bij het badminton, ze brak haar voet, heeft dat haar er niet van weerhouden regelmatig bij het team aan te schuiven.
Een bijzonderheid om te noemen: dit team is het enige van BV Houten dat een eigen sponsor heeft: Gast Coaching & Training. Marijke coacht en traint daar (young) professionals en politiemensen om te leren omgaan met stress zodat ze vitaal en gezond blijven. Samen met Rothkrantz-reizen is Gast Coaching & Training de sponsor van de kleding van dit team.

Is er een verschil met de reguliere competitie? Zeker!
Daar waar de reguliere competitieleden jaarlijks van teams wisselen en er vaak naar streven om zo hoog mogelijk te spelen, is de gemeenschappelijkheid van de drie voor- en najaarsteams dat ze vooral spelen voor plezier en gezelligheid. Winnen is leuk, maar geen doel op zich. Of zoals door een teamlid gezegd werd: ‘we zijn geen toppers en voor de gezelligheid hebben we geen kampioenschap nodig.’
Dat je met 4 à 6 mensen zoveel plezier kunt beleven pleit ook voor de sport Badminton. Weliswaar doen of deden een aantal ook andere sporten, zoals tennis, korfbal, atletiek, aquafitness en dansen, maar uiteindelijk is het ‘Heerlijk om af en toe samen een shuttle te meppen en anderen te ontmoeten.’

Op de vraag of er nog leuke anekdotes zijn te vertellen, was de algemene reactie: Er waren veel leuke en gezellige momenten maar anekdotes? Dat houden we liever voor onszelf.
Of, zoals Paul schreef: ‘Moeten we het weer hebben over die shuttle die Mark in zijn oog kreeg waardoor we met het hele team om 12 uur ’s nachts op de EHBO van het Antonius zaten?’ Over teamgeest gesproken.

Waren dit de enige teams die meededen aan de voor- en najaarscompetitie?
Van teams uit het verre verleden zou ik niet weten, maar een tijdje terug hebben Bert van Es, Fred Steenbergen, Michel de Weers en Eric Mulder niet onverdienstelijk meegedraaid in het circuit. En dat mag genoemd worden! Door blessures en andere redenen is er echter een vroegtijdig einde gekomen aan dit sterrenteam.

Tekst en foto’s: Jaap Rebel

Jeugdcommissie BV Houten – ‘Vriendenclub’ met enorme drive voor organiseren leuke activiteiten

Het Ouderkind-kersttoernooi, de deeldiploma’s en het vriendjes en vriendinnetjestoernooi. Zomaar een greep uit de diverse activiteiten die de jeugdcommissie van BV Houten al jarenlang organiseert. Acht man en vrouw sterk en bruisend van de ambitie en enthousiasme willen zij een familiegevoel creëren bij de vereniging. Kortom tijd voor een nadere kennismaking met deze jongelui: Khang, Rinske, Dennis, Ilona, Celeste, Wouter, Eline en Mark vormen de jeugdcommissie en op één na, vertellen ze hier meer over zichzelf, hun passies en hun ambities.

Khang
Ik ben Khang Tran en ik ben 26 jaar oud. Mijn grootste hobby is natuurlijk badminton, wat ik na dit seizoen al meer dan tien jaar speel bij BV Houten. Verder ben ik een grote filmliefhebber en volg ik ook het NBA basketbal op de voet. Mijn lievelingsvakken op scholen waren gym en biologie, maar ik weet nog niet wat ik later echt wil gaan doen. Waar mensen mij aan kunnen herkennen? Je ziet me vaak kenmerkend rondslenteren in de zaal tijdens vrijspeelavonden en help ik vaak bij de organisatie van BV Houten toernooien.

Waarom zit je in de jeugdcommissie?
Naast het feit dat ik met een ontzettend gezellig groep mensen kan samenwerken, vind ik het ook erg leuk om evenementen te organiseren waarbij de jeugd veel kansen heeft om lekker te badmintonnen.

Wat vind je de leukste badmintonslag en waarom?
Mijn favoriete badmintonslag is de cross kort netdrop.
Wat lijkt je leuk om eens te doen met de badmintonvereniging?
We hebben al veel leuke activiteiten op de club, maar ik kan vooral niet wachten op de komende badmintonkamp in België.
Wat is je grootste blunder?
Een normaal televisiescherm vergissen voor een touch screen scherm.
Wat wil je later worden?
Geen idee, sta open voor suggesties.

Rinske
Ik ben Rinske Rebel en ik ben 22 jaar oud. Mijn hobby’s zijn badmintonnen, gezelligheid met vrienden (afspreken), bezoeken van onbekende plekken (zowel steden als de natuur) en creatief bezig zijn. Ik speel al bijna 13 jaar met veel plezier badminton. Waarschijnlijk kijkt iedereen over mij heen J Zo niet, dan ben ik te herkennen aan mijn rode haren. Dit komt toch niet zo vaak voor en valt direct op. En anders kennen mensen mij waarschijnlijk van de trainingen die ik gegeven heb (en heel af en toe nog geef) en de activiteiten die tot nu toe al door onze groep zijn georganiseerd. Mijn lievelingsvak op school was biologie.

Waarom zit je in de jeugdcommissie?
De reden dat ik in de jeugdcommissie zit is in eerste instantie omdat ik het leuk vind om te doen. Het organiseren van activiteiten, geeft mij voldoening. Vooral als we de kinderen met een big smile naar huis zien gaan en/of complimenten krijgen van kinderen en ouders.
Daarnaast vind ik het belangrijk dat jeugd (maar ook senioren), naast trainingen en wedstrijden, ook leuke activiteiten kunnen ondernemen die gekoppeld zijn aan iets wat we allemaal leuk vinden: Badminton! Want wat is er nou leuker dan laten zien wat je kan in iets wat je leuk vindt om te doen, bijvoorbeeld bij het ouder-kind kerst toernooi! Of je vrienden of familie uitdagen tijdens het vriendjes-vriendinnetjes toernooi. Tot slot vind ik dat de jeugd het leuk moet blijven vinden om lid te zijn van onze vereniging. Uiteindelijk hoop je dat je sommige jeugdspelers zodanig bind en inspireert dat zij zich later ook zullen inzetten voor de vereniging.

Wat vind je de leukste badmintonslag en waarom?
Als ik moet kiezen tussen slagen waarmee ik punten kan scoren ga ik natuurlijk voor de smash, lekker hard en doeltreffend. Maar als ik moet kiezen tussen alle slagen ga ik toch voor de smashverdediging. Dit komt omdat ik hier de afgelopen seizoenen sommige tegenstanders geïrriteerd mee heb kunnen maken en ik hier steeds vaker complimenten over krijg. Soms heb ik van die dagen dat de verdediging erg goed gaat en dan hoor je af en toe een tegenstander mopperen omdat ze er niet ‘doorheen’ komen.
Wat lijkt je leuk om eens te doen met de badmintonvereniging?
Naast alle dingen die we de afgelopen jaren al hebben georganiseerd, zoals het Warming-Up toernooi, het ouder-kind kerst toernooi, een afsluitend diner voor zowel de junioren als senioren competitie e.d. Zou het nog steeds erg leuk vinden om iets te organiseren voor de hele club. Bijvoorbeeld een clubfeest of een clubdag. Ook een kamp lijkt mij erg leuk, maar dit kost veel voorbereidingstijd en werk om in elkaar te zetten. Zeker voor de jeugd, omdat daar ook veel verantwoordelijkheden bij komen kijken!
Wat is je grootste blunder?
Mijn grootste blunder is dat ik de eerste wedstrijd van het seizoen in Naaldwijk moest spelen. Dit is ongeveer een uur en een kwartier van Houten vandaan en dat ik mijn sportzolen was vergeten. Ik had ook geen extra zolen bij mij. Ik kwam hier halverwege de reis achter en we konden niet meer terug om ze op te halen, dan kwamen we te laten. Ik heb toen mijn ouders moeten vragen helemaal naar Naaldwijk te komen om mijn zooltjes te brengen. Sinds dien heb ik altijd extra zolen bij mij.
Wat wil je later worden?
Ik ben inmiddels afgestudeerd als ergotherapeut en werkzaam bij de gemeente Amsterdam als Wmo consulent. Wat ik graag zou willen is toch meer richting de ergotherapie om mensen te behandelen in plaats van enkel te adviseren.

Overig

Ik zou graag nog kwijt willen dat wij ook altijd op zoek zijn naar mensen, ouders, leden van de vereniging, die iets willen organiseren. Wij willen hen graag helpen waar nodig! Dus als iemand iets leuks zou willen organiseren, maar niet weet waar ze moeten beginnen of wat er allemaal bij komt kijken, dan kunnen zij altijd contact met ons opnemen. Samen kunnen we kijken waar we u bij kunnen helpen bij het organiseren van activiteiten en misschien heeft u onze hulp wel helemaal niet nodig! Dit kan zowel voor activiteiten voor de jeugd als voor de senioren of zelfs voor de hele vereniging!

Dennis
Ik ben Dennis van Putten en ik ben al 28 lentes jong. Mijn hobby’s zijn naast het favoriete badminton; wielrennen en voetbal. Maar eigenlijk ben ik wel heel sport-minded en volg ik bijna alles. Ik ben in februari 2003 begonnen met badmintonnen bij BV Houten. Ik zit al jarenlang in de toernooicommissie van de clubkampioenschappen en het Warming-Up toernooi, heb lange tijd veel plezier training gegeven voor de junioren en verzorg al geruime tijd de nodige communicatie voor de club. Maar ik denk dat ik vooral herkenbaar ben aan mijn linker wijsvinger. Er gaat geen slag voorbij zonder dat ik die gebruik, haha. Mijn lievelingsvak op school was Duits.

Waarom zit je in de jeugdcommissie?
Ik zit in de jeugdcommissie omdat ik het ontzettend leuk vind om activiteiten te organiseren die het spelplezier van de badmintonnende jeugd vergroten.

Wat vind je de leukste badmintonslag en waarom?
Mijn meest favoriete slag is de dropshot, omdat ik die heb beste onder de knie heb 😛
Wat lijkt je leuk om eens te doen met de badmintonvereniging?
Een buurttoernooi, zodat we aan de inwoners van Houten kunnen laten zien hoe leuk de badmintonsport is.
Wat is je grootste blunder?
Mijn grootste blunder die ik me kan herinneren is dat ik een collega drie keer achter elkaar bij de verkeerde naam noemde.
Wat wil je later worden?
Persvoorlichter bij een professionele wielerploeg

Ilona
Ik ben Ilona Zwambach en ik ben 21 jaar. Ik speel al ruim elf jaar badminton en dat is natuurlijk ook mijn grootste hobby. Daarnaast ook afspreken met mijn vriendinnen, puzzelen, naar musicals gaan en muziek luisteren. Mensen zouden mij kunnen herkennen aan mijn knalroze schoenen. Deze zijn niet te missen op de badmintonbaan. Mijn lievelingsvak op school was Frans.

Waarom zit je in de jeugdcommissie?
Omdat ik het leuk vind om dingen te organiseren. Ook vind ik het heel belangrijk om als lid iets toe te voegen aan de club.

Wat vind je de leukste badmintonslag en waarom?
Dropshot. Omdat, als het lukt, je de shuttle daarmee via het net in het veld van de tegenstander kan laten vallen waardoor je (bijna) altijd een punt hebt.
Wat lijkt je leuk om eens te doen met de badmintonvereniging?
Een black light toernooi
Wat is je grootste blunder?
Samen met mijn dubbelpartner op dezelfde shuttle afgaan, waardoor ik haar racket in mijn gezicht kreeg. Vervolgens heb ik een week lang met een blauw oog gelopen. Dit zorgde er wel voor dat mijn klasgenoten badminton ineens geen suffe campingsport meer vonden.
Wat wil je later worden?
Moeder van twee jongens en twee meisjes, zo heb je gelijk een badmintonteam bij elkaar!

Celeste
Ik ben Celeste Greve en ik ben 18 jaar oud. Mijn hobby’s zijn badmintonnen, afspreken met vriendinnen en muziek luisteren. Ik speel al zo’n tien jaar badminton. Mensen kunnen mij herkennen aan mijn haar in een knot, dat heb ik als ik train of wedstrijden speel, omdat ik met mijn lange haar een staart vervelend vind. Mijn lievelingsvakken op de middelbare school waren Spaans en wiskunde.

Waarom zit je in de jeugdcommissie?
Ik vind het leuk om dingen te organiseren en betrokken te zijn bij de club. Op deze manier kan ik naast het feit dat ik jeugdtrainer ben ook de jeugd op een andere manier enthousiast maken voor badminton.

Wat vind je de leukste badmintonslag en waarom?
Ik vind de netdrop de leukste slag, omdat je die met veel gevoel kunt spelen en goed kunt verfijnen tot de perfecte slag.
Wat lijkt je leuk om eens te doen met de badmintonvereniging?
Eigenlijk vind ik alle dingen die georganiseerd worden om de club te verbinden of mensen actief bezig te laten zijn met badminton gezellig. Een toernooi in Blacklight of een clinic van toptrainer of topspeler lijken mij erg leuk.
Wat is je grootste blunder?
Bij de jeugdcompetitie was ik een keer bij de verkeerde sporthal voor mijn wedstrijd. Toen moesten we naar de andere kant van Arnhem.
Wat wil je later worden?
Naast dat ik hoop dat ik nog heel lang zal badmintonnen, wil ik graag iets met mijn studie bereiken. Ik studeer nu Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan de Universiteit van Wageningen, ik wil daar alles uit halen wat er in zit. Wat ik specifiek wil worden weet ik nog niet, maar ik ben wel heel erg geïnteresseerd in Marketing, Management en Consumentengedrag.

Wouter
Ik ben Wouter Kil en ik ben 27 jaar oud. Mijn hobby’s zijn mountainbiken, racefietsen en natuurlijk badmintonnen. Ik denk dat ik nu al zo’n veertien jaar badminton. Mijn lievelingsvak vroeger op school was, hoe kan het ook anders, gym. Waar mensen mij aan kunnen herkennen? Ik ben bang aan het lawaai dat ik soms maak als ik aan het spelen ben.

Waarom zit je in de jeugdcommissie?
Omdat ik het belangrijk vind om wat voor de jeugd te doen, de jeugd is de toekomst van de vereniging.

Wat vind je de leukste badmintonslag en waarom?
Dat is de Drop, omdat ik daarmee mijn tegenstander beter uit positie kan krijgen daarna probeer te scoren.
Wat lijkt je leuk om eens te doen met de badmintonvereniging?
Ik zou het wel leuk vinden om een kamp te organiseren voor de jeugdspelers van de vereniging.
Wat is je grootste blunder?
Haha met 21-15 voorstaan en het dan toch voor elkaar krijgen te verliezen.
Wat wil je later worden?
Personal trainer

Eline
Ik ben Eline Bootsma en ik ben 22 jaar oud. Mijn hobby’s zijn sporten, muziek maken, lezen en documentaires kijken. Ik speel nu ongeveer 9 jaar badminton. Mensen kunnen mij herkennen aan mijn lengte! Of juist niet haha, Ik ben (helaas voor mij) niet veel groter dan de meeste jeugdleden. Drama was mijn lievelingsvak op school.

Waarom zit je in de jeugdcommissie?
Om voor de BVH jeugd leuke toernooien en activiteiten te organiseren.

Wat vind je de leukste badmintonslag en waarom?
Crossdrop vanuit mijn overhead… gegarandeerd een punt haha!
Wat lijkt je leuk om eens te doen met de badmintonvereniging?
Een badmintonkamp!
Wat is je grootste blunder?
Ik ben een keer vol tegen zo’n grote ijzeren paal in de zaal aangelopen haha
Wat wil je later worden?
Documentairemaker!

Verder maakt Mark Lentz nog deel uit van de jeugdcommissie van BV Houten.

Doe mee aan het BVH Warming-Up Toernooi 2017

Doe jij al mee aan het Warming-Up Toernooi 2017 van Badminton Vereniging Houten op zaterdag 2 en zondag 3 september? Zo niet, schrijf je dan snel in! Het toernooi vindt vlak voor de aftrap van de competitie plaats en vormt op deze manier een ideale opwarmer.

Dit jaar spelen de senioren wederom op beide dagen. Dat wil zeggen dat er op zaterdag wordt gestreden in de klasse 1 en 6 en op zondag in de klasse 4 en 8. Er wordt naar gestreefd om zoveel mogelijk onderdelen via het poule-afval systeem te laten verlopen.

Na lang overleg is besloten om het juniorentoernooi dit jaar te laten vervallen vanwege het teruglopende aantal deelnemers. Er wordt nagedacht over een alternatief voor de junioren.

Het BV Houten Warming-Up Toernooi 2017 is het eerste van zes toernooien dat onderdeel uitmaakt van het Regio Toernooien Circuit 2017/2018 in de Regio Centrum. Er zijn dus extra punten te verdienen voor de Nationale Ranglijst.

Kijk hier voor alle informatie en om je in te schrijven.