Jeugdkampioenen gehuldigd door Badminton Vereniging Houten

Dit seizoen werden maar liefst vijf van de acht jeugdteams van Badminton Vereniging Houten kampioen. De zeven jongensteams en één gemengd team van BVHouten deden het uitzonderlijk goed in de regio junioren competitie centrum. Ondanks de onderbrekingen en uitstel vanwege de coronapandemie hielden zij vol en bleven zij fit om tot het laatste te strijden om een zo hoog mogelijke plaats in hun poules.

Dit resulteerde voor de teams J1 (Lars, Niels, Quinn en Teun), J3 (Finn, Luuk, Philip en Waldo), J4 (Joost, Koen, Maarten en Tycho), J6 (Axel, Jesse, Jorrit en Lars) en J7 (Björn, Ferre, Linn en Lucas) in een eerste plaats.

Op zaterdag 2 april werden onder grote belangstelling van leden, ouders, familie en vrienden de kampioenen en de andere teams in het zonnetje gezet met medailles en taart. Ook de trainers, de competitieleider en de ouders werden bedankt voor hun inzet. Met elkaar maakten zij het mogelijk dat ondanks het vreemde coronajaar de trainingen en de wedstrijden onder soms lastige omstandigheden (geen publiek, toegangscontroles en uitval door ziekte) toch door konden gaan en de kinderen met plezier en fantastische resultaten dit seizoen konden afronden.

Trainingen en zaal rondom meivakantie april-mei

Jeugd zaterdag en door de weeks:

  • GEEN training in meivakantie op dinsdagen en donderdagen en zaterdag 30 april en 7 mei.
  • Dus WEL training op zaterdag 23 april.

Geen trainingen voor senioren (competitie en recreanten) na 20 april. Zaal is gesloten op woensdag 27 april i.v.m. Koningsdag. Zaal is open voor vrij spelen senioren op woensdag 4 mei van 20.00-22.00 u.

Trainingen en zaal tot aan zomer

Het einde van het competitieseizoen komt in zicht. Dat betekent dat er binnenkort wat wijzigingen zijn in de trainingen en openingstijden zaal. We zetten op een rij wat we nu al zeker weten:
 
Jeugd zaterdag (recreanten + competitie)
Training op zaterdag t/m eind mei. Laatste reguliere training op zaterdag 28 mei.
Geen training in meivakantie op zaterdag 30 april en 7 mei. Dus WEL training op zaterdag 23 april.
 
Jeugd competitie door de weeks
De doordeweekse training op dinsdag of donderdag gaat door tot aan de meivakantie. De laatste training is dus op dinsdag 19 april dan wel donderdag 21 april.
 
Senioren competitie
De donderdagtrainingen lopen door t/m 31 maart.
In april is er alleen op dinsdagavond training t/m 19 april.
 
Senioren recreanten
Op dinsdag wordt er getraind en vrij gespeeld t/m 19 april. Daarna is de zaal vooralsnog niet meer gehuurd op dinsdagen.
 
Op woensdagen wordt er getraind t/m 20 april.
De zaal is op woensdagen open van 20.00-22.00 uur voor vrij spelen senioren t/m woensdag 29 juni. Alleen op woensdag 27 april (Koningsdag is de zaal dicht). Op woensdag 4 mei is de zaal wel open.
 
Tot zover de reguliere openingen en trainingen. Net als voorgaande jaren zullen we binnenkort bekijken of er animo is onder jeugd en senioren voor extra trainingen in mei en juni. Het kan zijn dat we deze extra trainingen tegen extra bijdrage voor een deel zullen financieren uit de reserves ter compensatie van coronatijd, maar hier over zullen we iedereen binnenkort nader informeren.

Team Jeugd 4 is kampioen

Met een klinkende 6-0 overwinning op hun leeftijdsgenoten van BC De Kantjils kroonden Joost Bruin, Koen Slim, Tycho Veen en Maarten Visser ’t Hooft zich afgelopen weekend tot kampioen! Gefeliciteerd jongens!

Trainingen en zaalopening voorjaarsvakantie

  • Voorjaarsvakantie: gewijzigde trainings- en openingstijden

Eind februari is het weer voorjaarsvakantie. Dat betekent dat er voor training en vrij spelen gewijzigde tijden gelden. Het zijn de volgende:

ZATERDAGTRAINING JEUGD: WEL op zaterdag 26 februari; NIET op zaterdag 5 maart

DOORDEWEEKSE TRAININGEN JEUGD, RECREANTEN en COMPETITIESPELERS: NIET op di 1, wo 2 en do 3 maart

VRIJ SPELEN: ALLEEN op woensdag 2 maart van 20.00-22.00 uur

Vanaf 7 maart weer reguliere trainingsmomenten.

YES! We mogen weer badmintonnen!

Allereerst wensen wij jullie nog een gelukkig nieuwjaar! We hebben elkaar even moeten missen maar gelukkig is op 14 januari in de persconferentie aangekondigd dat we weer mogen badmintonnen! 

Alle leden hebben meteen die avond een mail gekregen over wat er op korte termijn weer mogelijk is, en dat is best veel! Op zaterdag 15 januari zijn de reguliere trainingen voor de jeugd weer gestart en op zondag 16 januari kunnen de sr competitiespelers deelnemen aan een extra trainingsmoment om weer rustig op te starten na deze periode van rust. Ook de sr recreanten kunnen op zondag 16 januari vast even de zaal in om te spelen.

Komende week worden ook meteen de trainingsavonden voor competitiespelers (jr en sr) en de vrijspeelmomenten weer opgepakt. Maandagavond of dinsdag bijtijds zullen we hierover nog wat extra informatie via de mail versturen.

We zijn blij dat we weer mogen badmintonnen! Maar dit kan niet helemaal zonder regels. Hieronder nog even een korte reminder voor alle regels die nu van kracht zijn. Uiteraard weer de oproep aan alle leden zich netjes aan deze maatregelen te houden, op deze manier houden we het badmintonnen voor iedereen veilig en verantwoord. 

·        Het scannen van de QR-code is nog steeds verplicht. Iedere persoon, vanaf 18 jaar, die in de sporthal komt is verplicht een geldige QR-code te kunnen tonen. Deze worden gescand door vrijwilligers van de vereniging, wij vragen nogmaals om jullie begrip en medewerking hiervoor.

·        Ouders kunnen hun kinderen buiten afzetten en de kinderen zullen door de trainers naar de deur begeleid worden.

·        Voor en na het sporten is 1,5 meter afstand houden weer verplicht. Op de baan is dit niet nodig. De 1,5 meter afstand is verplicht voor personen vanaf 13 jaar.

·        Mondkapjes zijn verplicht, vanaf 13 jaar, als je je in de zaal verplaatst (in de gangen, naar het toilet gaan, e.d.

Veel plezier allemaal weer in de zaal!

Helaas even geen badminton i.v.m. lockdown per 19-12-21

Beste clubgenoten,

Zoals jullie via de persconferentie van 18 december hebben kunnen vernemen is Nederland vanaf 19-12-21 vanwege de Omikron-variant weer in lockdown. Dit houdt voor onze club in dat de geplande activiteiten voor op 19 december en voor 8 en 9 januari 2022 niet doorgaan. In de periode tussen 10 en 14 januari was er nog niks gepland.

Zodra we zicht hebben op de periode na 14 januari zullen we jullie informeren. We verwachten dat dat in de eerste of tweede week van januari zal zijn.

We hopen dat jullie ondanks de lockdown toch fijne feestdagen hebben. En bovenal…. blijf gezond!

bestuur BVHOuten

Geen Ouder-kind kersttoernooi 2021

Geen Ouder-kind kersttoernooi 2021

Helaas hebben we door de huidige coronamaatregelen die per 28 november gelden, moeten besluiten om het Ouder-kind Kersttoernooi 2021 te annuleren. We vinden het op dit moment niet verantwoord om een dergelijk event te organiseren. We hopen volgend jaar weer een spetterende editie te organiseren.

Na een 2 jaar lange afwezigheid, organiseert Badminton Vereniging Houten dit jaar weer het Ouder-Kind Kersttoernooi! Een ontzettend leuk en gezellig toernooi waarbij iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen.
Het toernooi is voor iedereen die lid is van BV Houten. Alle jeugdleden en seniorenleden zijn van harte welkom met een ouder, kind of ander familielid/kennis!

Het toernooi zal plaatsvinden op zaterdag 18 december 2021 in sporthal de Molenwiek, en zal duren van 9.00 uur tot ongeveer 12.00 uur. De partijen gaan op tijd waardoor iedereen veel wedstrijden kan spelen.

Deelname is gratis. Er zijn op deze dag geen reguliere trainingen.

Inschrijven? Stuur voor 11 december een e-mail naar toernooien@bvhouten.nl. Zet in deze mail je eigen naam, de naam van je partner en een telefoonnummer om jullie te kunnen bereiken als dat nodig is.
Let op dat, afhankelijk van de situatie tegen die tijd, op coronapas gecontroleerd moet worden? Via email informeren wij jullie verder als andere maatregelen erbij komen of dat het in het ergste geval zelfs niet door kan gaan.


We hopen dat er ook dit jaar weer veel van jullie meedoen! We hebben er zin in!

Organisatie Ouder-Kind Kersttoernooi

Coronamaatregelen vanaf 12 november

N.a.v. de recent ingevoerde maatregelen om besmettingen met COVID-19 te beperken, volgen we bij BVHouten de protocollen van Overheid, NOC/NSF, Badminton Nederland en indien nodig aangevuld met richtlijnen gemeente Houten. Dit houdt in dat we iedereen vanaf 18 jr controleren op een geldige corona qr code en dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij trainingen en wedstrijden. Over wat dit in de praktijk inhoudt, zijn de diverse ledengroepen via mail en Meppertje geïnformeerd. Mocht hierover toch nog onduidelijkheid bestaan of mocht je vragen hebben, mail ons dan via secretariaat of bestuur @bvhouten.nl.

X