Buitentraining Jeugd

Op zaterdag 17 april gaan de buitentrainingen voor de jeugd WEL door.

Buitentraining senioren

De woensdagtraining voor competitiespelers en recreanten op woensdag 14 april gaat WEL door.

Kun je niet komen meld je af via trainers@bvhouten.nl of via whatsapp bij de trainers.

Wij zoeken nieuwe competitiespelers!

BV Houten is voor volgend seizoen op zoek naar nieuwe competitiespelers. We zoeken enthousiaste en gemotiveerde spelers die onze competitie groep willen versterken. Bij ons gaan presteren en plezier maken hand in hand. We komen uit in de 3e tot en met de 5e divisie en trainen onder de leiding van Frank Kneefel.

Vind je het leuk om een keer één of meerdere trainingen mee te draaien in Houten? Dat kan en is geheel verblijvend. Heb je interesse? Stuur dan een berichtje naar secretariaat@bvhouten.nl.

Nieuwe lockdown: geen badminton

Beste clubgenoten,

Gisteravond werd een algehele lockdown afgekondigd door het kabinet. Door het toenemende aantal coronagevallen moeten we allemaal thuis werken en gaan de niet-essentiële winkels dicht. Ook binnensport is niet meer toegestaan.

En dat betekent dat we helaas de komende weken niet kunnen badmintonnen.

We schorten daarom vanaf vandaag alle sportieve activiteiten op, voorlopig tot 19 januari 2021. Ook het kersttoernooi voor de jeugd, dat was gepland voor komende zaterdag kan niet doorgaan.

Tijdens de bestuursvergadering op woensdag 16 december bekijken we hoe we verder willen omgaan met de ontstane situatie. We zullen jullie in de loop van deze week hierover bijpraten.

Het bestuur van BVHouten

Corona protocol bij BV Houten

Namens het bestuur en de ccp’ers van BV Houten willen we jullie graag wijzen op het corona protocol dat wij als vereniging hebben opgesteld voor tijdens de competitie. We willen jullie allen nadrukkelijk vragen je hieraan te houden om zo een veilig sportklimaat te kunnen waarborgen.

Bekijk hier het competitieprotocol.

In de startblokken voor nieuw seizoen 2020-2021

Seizoen 2019-2020 begon als alle andere seizoenen en sommige dingen eindigden dat seizoen ook zoals je kon verwachten. De competitie was net ten einde met 2 kampioenen voor BVHouten, toen een onverwachte wending de afloop van het seizoen compleet veranderde. Door het Coronavirus vielen de voorjaarscompetitie voor de recreanten, het bekertoernooi voor de competitiespelers en het toernooienseizoen voor jong en oud in het water. Om maar niet te spreken van alle trainingen, het altijd succesvolle Trainers voor de Klas-project en de vele gezellige speelavonden voor de recreanten.

Nadat we een tijdje onze adem hadden ingehouden, kwam het verlossende woord van de overheid dat vanaf 1 juli de sportzalen weer open mochten. En toen bleek waar een fantastiche vereniging groot in kan zijn. Binnen een mum van tijd heeft de werkgroep corona-coördinatie alle protocollen uitgewerkt en lag er een aanbod voor alle leden van BVHouten: Dankzij de trainers en jeugd assistent-trainers kon de jeugd nog 3 keer trainen in juli en voor alle senioren en jeugdleden boven 12 was er de mogelijkheid om de gehele maand juli en augustus te komen spelen op de woensdagavond. En dat allemaal met duidelijke richtlijnen zodat er veilig gesport kon worden.

Het gevolg? We zijn fit en we zijn klaar voor een nieuw badmintonjaar met alle uitdagingen die ons dat gaat brengen op sportief en ander gebied. Op dit moment wordt er hard gewerkt om de protocollen aan te passen volgens de laatste richtlijnen zodat we vanaf 1 september de zaal weer in kunnen voor trainingen en vrij spelen. Jeugd en seniorencompetitiespelers zijn geïnformeerd over trainingen en wedstrijden. De senioren recreanten kunnen vanaf 2 september weer vrij spelen en worden nog geïnformeerd over de trainingen. Zet m op allemaal en veel plezier!

Voor 1 september worden alle leden geïnformeerd over de richtlijnen voor corona in de sporthal en in de zaal. Lees deze allen aandachtig zodat we er samen voor kunnen zorgen dat we veilig kunnen blijven sporten en toekijken!

Laatste update Coronavirus

Beste leden en ouders van leden,

In vervolg op de mail van vanmiddag hebben wij zojuist per mail het onderstaande bericht aan iedereen gestuurd:

Vanmiddag is door ons een bericht gestuurd naar aanleiding van de persconferentie van de Nederlandse regering.

Dit deed ons besluiten dat de trainingen, wedstrijden en andere activiteiten konden doorgaan.

Later hebben we van Badminton Nederland het bericht ontvangen met de oproep om alle sociale contacten te verminderen en het verzoek om deze oproep te ondersteunen. Daarom hebben we als bestuur besloten om alle activiteiten (trainingen, wedstrijden en vrij spelen) binnen onze vereniging te staken tot 31 maart. We volgen de berichtgeving van de regering en de badmintonbond.

Als er nieuwe berichtgeving bekend is, zullen we jullie uiteraard informeren.

Als er toch nog vragen en onduidelijkheden zijn, verzoeken we jullie contact met het secretariaat op te nemen via secretariaat@bvhouten.nl

Bestuur BVHouten

Mededeling bestuur

Met betrekking tot al het nieuws rondom het Coronavirus:

Wij volgen de info van het RIVM en de gemeente. Ook houden we contact met de trainers. Mochten er vanuit het RIVM of de gemeente berichten/adviezen komen die onze vereniging raken dan zullen wij de leden hier verder over informeren.

Bij vragen kun je mailen met bestuur: bestuur@bvhouten.nl

2 kampioenen voor Badminton Vereniging Houten in competitieseizoen 2019-2020!

In regio Centrum-Noord-Holland van badmintonland vond op 8-9 februari het laatste weekend van het competitieseizoen plaats. Nog één keer streden alle competitiespelers van Badminton Vereniging Houten (7 seniorenteams en 7 juniorenteams) voor alles wat ze waard waren. Dit leverde naast een groot aantal spannende wedstrijden en het behalen van persoonlijke en teamdoelstellingen ook twee afdelingskampioenen op voor de Houtense badmintonclub.

In de vierde divisie behaalde Team 3 (Alex Sung, Jarno Westland, Danique Jens, Sara Holland, invalster Marieke Blok-Huijsman en Mark Lentz met trainer Frank Kneefel) een mooie eerste plaats met uiteindelijk 6 punten voorsprong op de nummer twee. Hiermee stelt BVHouten een plaats in de derde divisie van seizoen 2020-2021 veilig.

Team 3 en team junioren 5

Bij de jeugd viel team 5 (Maarten Visser ’t Hooft, Philip Enneking, Waldo Meijer en Tycho Veen met trainer Celeste Greve) in de prijzen. Ze hadden bij de start op zondag nog 3 punten nodig, die ze met een klinkende overwininning van 6-0 ruimschoots verzilverden.

Beide teams zullen in april strijden tegen de andere afdelingskampioenen van de regio tijdens de regionale kampioenschappen in Amersfoort. Nu eerst even rust en een feestje vieren om daarna weer volop verder te trainen voor de volgende ronde.

Sfeervolle en sportieve aftrap van de kerstvakantie

Sfeervolle en sportieve aftrap van de kerstvakantie

De feestdagen komen steeds dichterbij en dat betekent natuurlijk voor de doorgewinterde BVH-lid dat het Ouder Kind Kersttoernooi op het menu staat. Afgelopen zaterdag, 21 december 2019, was het weer tijd voor een van de hoogtepunten van het jaar. Jeugdleden speelden samen met hun niet-badmintonnende moeder, vader, oom of oma tegen andere koppels. Maar ook senioren speelden met hun niet-badmintonnende kids gewoon mee.

Aan deze editie deed maar liefst 40 koppels mee! Iets waar we als jeugdcommissie van BV Houten ontzettend trots op zijn! Op de deuntjes van de bekende kerstklassiekers werd er in sporthal De Molenwiek fanatiek gestreden om de eer. Verdeeld over 8 poules van 5 teams werden er leuke, spannende en hilarische wedstrijden gespeeld door de deelnemers. Tussen de partijen door werd er genoten van een kerstkransje en werd de wedstrijd ervoor uitvoerig nabesproken.

Aan het einde van de ochtend gingen de vier beste teams er met een leuke prijs mee naar huis. We willen graag iedereen bedanken voor hun deelname en kijken terug op een geweldig Oude Kind Kersttoernooi 2019.

Bekijk hier alle foto’s door Khang Tran.

X