Op 12 december 1978 werd Badminton Vereniging Houten opgericht. Vanaf de oprichting, 40 jaar geleden, hebben vele Houtenaren en inwoners uit de regio met veel plezier gebadmintond bij BV Houten. Sinds jaar en dag spelen recreanten en wedstrijdspelers, van heel jong tot oud wekelijks badminton in Sporthal De Molenwiek.

Feest
Badminton Vereniging Houten viert haar 40-jarig jubileum met een gezelligheidstoernooitje voor alle leden op woensdag 12 december. Later in het lustrumjaar, in het voorjaar van 2019 zal er nog een groots toernooi met spetterend feest georganiseerd gaan worden voor alle leden, oud-leden en anderen die BVHouten een warm hart toedragen.

Badminton voor iedereen
Voor de recreanten zijn er op dinsdag- en woensdagavonden trainingen, vrijspeelmogelijkheden en competitiemomenten, terwijl daarnaast de jeugd- en de senioren-wedstrijdspelers hun talenten verder ontwikkelen. Op zaterdagochtenden is de zaal gevuld met alle jeugdspelers van BVHouten en op zondagen wordt er van half september tot eind februari jeugd- en seniorencompetitie gespeeld. Met dit gevarieerde aanbod biedt BVHouten aan haar 170 leden en nieuw geïnteresseerden badminton op ieder niveau.