BV Houten team 3

Bij Badminton Vereniging Houten was het in het tweede weekend van februari groot feest. Team 3 en Team Jeugd 5 kroonden zich tijdens de laatste speelronde van de competitie tot kampioen.  Een mooie bekroning op een ongemeen spannend en fantastisch seizoen.

Het derde team van BV Houten, uitkomend in de Vierde Divisie, zat misschien wel in een van de meest spannende poules ooit. Op de laatste speeldag maakten maar liefst zes van de acht teams nog kans op de titel. Celeste Greve, Leonie Rietveld, Lies Lemckert, Martin van der Zwan, Roel Deckers, Mark van Gelder en Hylke Peek begonnen als koploper met twee punten voorsprong op de nummer twee, Almere.  In een goed gevulde sporthal De Molenwiek liet het team er geen gras over groeien en wist meteen klinkende 7-1 zege het kampioenschappen binnen te halen.

Voor het vijfde jeugdteam van de vereniging, bestaande uit Xander en Quinten Kist, Oscar van Arkel en Joost Bruin, wachtte in de slotronde in de competitie Onder 15-17 jaar een ware kraker. In een rechtstreeks duel met De Zender uit Lopik moest worden uitgemaakt wie er met de eerste prijs van doorging. Het Houtense kwartet bleek over stalen zenuwen te beschikken. In het hol van de leeuw en na een 2-0 achterstand bogen de jongens de wedstrijd helemaal om en grepen ze met 4-2 de winst en de dik verdiende titel. 534