BV Houten Jeugd 1 heeft zondag 21 juni 2015 een fantastische prestatie geleverd! Sara Holland, Tischa Verkaik, Wilco van Houwelingen en Casper Juijn wonnen zilver in de Klasse Onder 19 jaar op de NK voor Regioteams 2015 in Zupthen. In de eindstrijd bleek alleen BC Orbiton een maatje te groot.

Eerder dit seizoen kroonde de Houtense formatie zich al kampioen in de reguliere competitie en op het regionale kampioenschap in februari bleek het viertal ook de beste. Jeugd 1 beleeft een geweldig seizoen en dit weekend stond het seizoenstoetje op het programma; het Nederlands Kampioenschap voor Regioteams.

Het Houtense kwartet nam het in de eerste wedstrijd op tegen BC Drachten. In een ware thriller werd de eerste stap richting de knockout-fase gezet door de Friese ploeg met 3-2 te verslaan. Later op de dag wisten de Houtenaren in hun tweede groepsduel opnieuw te overtuigen door met 4-1 te winnen van Almere. Daarmee eindigden Tischa, Sara, Casper en Wilco als eerste in hun groep.

In de halve eindstrijd hadden de regiokampioen geen kind aan hun tegenstanders van BC Alouette uit Brabant. Met een klinkende 5-0 werd de finale gehaald op het NK. Daarin moesten de Houtenaren helaas met 3-2 hun meerdere erkennen in het Zuid-Hollanse Orbiton. Desondanks een super prestatie van deze vier Houtenaren!

Gefeliciteerd Allemaal!!!