Eind november. Dat betekent weer de tijd van Sinterklaas in het land, de ontknoping van de groepsfase van de Champions League en her en der worden alle eindejaarlijstjes opgemaakt. Maar traditiegetrouw ook de tijd van de Regio Senioren Kampioenschappen in Amersfoort. Ook bij de editie van 2018 was BV Houten met een sterke afvaardiging present.

Sportdrank, check. Pastasalade, check. Shuttles, check. Voor het inpakken voor je badmintontas voor een toernooi als het RSK heb je vaak een aardige checklist om af te vinken. Naast een handjevol shirts en broeken of rokjes mogen ook de nodige versnaperingen niet ontbreken. Zoet en zout gaan hand in hand tijdens dit weekend. En als wat knispert, wordt gedeeld.

Natuurlijk mag een schoon setje kleding niet ontbreken, want als je onverhoopt niet de finale haalt kun je altijd nog genieten van een van de veertien andere Houtenaren op de baan.

Arwin Rasoeli bijt zaterdagmorgen om 9.00 uur als eerste BVH-speler het spits af. Hij mag meteen aan de bak in een lange driegamer, maar verliest helaas nipt na 51 minuten. Daarmee is ook gelijk de BVH-estafette in gang gezet in de Juliana van Stolberghal. Het maakt niet uit wie er speelt, maar als er iemand met een BVH-shirt wordt omgeroepen volgt de rest van de vereniging als een zwerm bijen achter hem of haar aan. De saamhorigheid is groot.

Het RSK in de regio Centrum wordt ditmaal voor de 25ste keer in Amersfoort gehouden. In de begin jaren was het eerste deel van de tribune de standplaats van de BV Houten-clan maar de laatste jaren is de enclave in het achterste deel gevestigd. Het is grappig om te zien dat iedere club inmiddels zijn eigen ‘vaste’ plek heeft gecreëerd. Het heeft veel weg van een stamkroeg. Van links naar rechts: Amersfoort – Castellum – Iduna – Smashing – Beca – BV Houten.

Terug naar het badmintonveld. Celeste Greve is de laatste Houtenaar die zondagmiddag op de baan staat. Samen met voormalig BVH-er Atze van Westrene (BC Iduna) komt ze in twee games net te kort om de finale van het gemengddubbel-4 te bereiken.

Badmintonnen, aanmoedigen en gezelligheid. Dat zijn de kernwoorden voor het RSK. Maar natuurlijk zouden wij BV Houten niet zijn als wij met een goed gevulde prijzentas naar huis gingen. Met maar liefst vijf prijzen en zeven ereplaatsen mogen we trots zijn op de Houtense equipe.

Terwijl de organisatie bezig is met het afbouwen kijken wij alvast vooruit naar de editie van 2019!

Ohja, hier een overzicht van onze toppers: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=F85B6FF4-65E7-4429-9F9B-0F662FABC97C