Bron: http://houtensnieuws.nl/sport/zomerbadminton-badmintonvereniging-houten-succes%C2%A0-143677

HOUTEN Badmintonvereniging Houten biedt deze zomer voor het tweede jaar zomerbadminton aan. Voor iedereen die het leuk vindt heeft de vereniging avonden in juli en in augustus gepland. Gisteren woensdag 27 juli was de laatste avond in juli. Zo’n 30 mensen speelden op acht banen tussen 20:00 en 22:00 badminton in sporthal De Wetering. “Je hoeft geen lid te zijn om hieraan deel te nemen”, zo vertelt Leonie Rietveld, bestuurslid van Badmintonvereniging Houten die één van de belangrijkste organisatoren van het Zomerbadminton is. De volgende avonden zijn 3, 10 en 17 augustus.

John van Amerongen

“Het staat open voor iedereen, dus ook voor leden van andere verenigingen of mensen die nergens lid zijn, maar wel willen spelen. Kijk dat zijn mensen die lid zijn, dat zijn mensen van een andere vereniging”, zo vertelt Leonie tijdens een avond Zomerbadminton. Vorig jaar startte de vereniging met een pilot. Leden vroegen naar mogelijkheden om ook in de zomer wat te kunnen doen. “Kunnen we in de zomer niet gewoon door.” Het was bekend dat andere verenigingen elders in het land succesvol Zomerbadminton organiseerden en dat badmintonners in de zomer dan in het Racketcentrum speelden. “Toen dachten we, dan kunnen we dat misschien zelf wel organiseren als badmintonvereniging. Niet trainen, maar lekker spelen en aan je conditie werken.” Om te kunnen deelnemen, moet op de avond vijf euro betaald worden. Puur om er voor te zorgen dat we met elkaar de zaalhuur kunnen dekken.” Een groot deel van de leden van de vereniging, zo’n 60% speelt competitie. Op de avond die ik bezocht waren aardig wat competitiespelers aan het spelen. “Als ik zie hoe de pilot van vorig jaar nu goed wordt doorgetrokken in dit jaar, denk ik dat we er nog wel wat jaartjes mee door zullen gaan.”

DE WETERING Toen de vereniging met zomerbadminton wilde beginnen, bleek het moeilijk om in de Molenwiek, waar de vereniging altijd trainingen geeft en haar thuiswedstrijden speelt, om een deel van de zaal te huren. Daarom kwamen ze in De Wetering terecht. Daar kan de vereniging een deel van de zaalhuren met de mogelijkheid tot uitbreiding als het op een avond druk wordt. “Vorige week was het veel rustiger, maar ja toen was het ook heel heet.” Vorig jaar begon het met het huren van éénderde van de zaal.