Het Ouderkind-kersttoernooi, de deeldiploma’s en het vriendjes en vriendinnetjestoernooi. Zomaar een greep uit de diverse activiteiten die de jeugdcommissie van BV Houten al jarenlang organiseert. Acht man en vrouw sterk en bruisend van de ambitie en enthousiasme willen zij een familiegevoel creëren bij de vereniging. Kortom tijd voor een nadere kennismaking met deze jongelui: Khang, Rinske, Dennis, Ilona, Celeste, Wouter, Eline en Mark vormen de jeugdcommissie en op één na, vertellen ze hier meer over zichzelf, hun passies en hun ambities.

Khang
Ik ben Khang Tran en ik ben 26 jaar oud. Mijn grootste hobby is natuurlijk badminton, wat ik na dit seizoen al meer dan tien jaar speel bij BV Houten. Verder ben ik een grote filmliefhebber en volg ik ook het NBA basketbal op de voet. Mijn lievelingsvakken op scholen waren gym en biologie, maar ik weet nog niet wat ik later echt wil gaan doen. Waar mensen mij aan kunnen herkennen? Je ziet me vaak kenmerkend rondslenteren in de zaal tijdens vrijspeelavonden en help ik vaak bij de organisatie van BV Houten toernooien.

Waarom zit je in de jeugdcommissie?
Naast het feit dat ik met een ontzettend gezellig groep mensen kan samenwerken, vind ik het ook erg leuk om evenementen te organiseren waarbij de jeugd veel kansen heeft om lekker te badmintonnen.

Wat vind je de leukste badmintonslag en waarom?
Mijn favoriete badmintonslag is de cross kort netdrop.
Wat lijkt je leuk om eens te doen met de badmintonvereniging?
We hebben al veel leuke activiteiten op de club, maar ik kan vooral niet wachten op de komende badmintonkamp in België.
Wat is je grootste blunder?
Een normaal televisiescherm vergissen voor een touch screen scherm.
Wat wil je later worden?
Geen idee, sta open voor suggesties.

Rinske
Ik ben Rinske Rebel en ik ben 22 jaar oud. Mijn hobby’s zijn badmintonnen, gezelligheid met vrienden (afspreken), bezoeken van onbekende plekken (zowel steden als de natuur) en creatief bezig zijn. Ik speel al bijna 13 jaar met veel plezier badminton. Waarschijnlijk kijkt iedereen over mij heen J Zo niet, dan ben ik te herkennen aan mijn rode haren. Dit komt toch niet zo vaak voor en valt direct op. En anders kennen mensen mij waarschijnlijk van de trainingen die ik gegeven heb (en heel af en toe nog geef) en de activiteiten die tot nu toe al door onze groep zijn georganiseerd. Mijn lievelingsvak op school was biologie.

Waarom zit je in de jeugdcommissie?
De reden dat ik in de jeugdcommissie zit is in eerste instantie omdat ik het leuk vind om te doen. Het organiseren van activiteiten, geeft mij voldoening. Vooral als we de kinderen met een big smile naar huis zien gaan en/of complimenten krijgen van kinderen en ouders.
Daarnaast vind ik het belangrijk dat jeugd (maar ook senioren), naast trainingen en wedstrijden, ook leuke activiteiten kunnen ondernemen die gekoppeld zijn aan iets wat we allemaal leuk vinden: Badminton! Want wat is er nou leuker dan laten zien wat je kan in iets wat je leuk vindt om te doen, bijvoorbeeld bij het ouder-kind kerst toernooi! Of je vrienden of familie uitdagen tijdens het vriendjes-vriendinnetjes toernooi. Tot slot vind ik dat de jeugd het leuk moet blijven vinden om lid te zijn van onze vereniging. Uiteindelijk hoop je dat je sommige jeugdspelers zodanig bind en inspireert dat zij zich later ook zullen inzetten voor de vereniging.

Wat vind je de leukste badmintonslag en waarom?
Als ik moet kiezen tussen slagen waarmee ik punten kan scoren ga ik natuurlijk voor de smash, lekker hard en doeltreffend. Maar als ik moet kiezen tussen alle slagen ga ik toch voor de smashverdediging. Dit komt omdat ik hier de afgelopen seizoenen sommige tegenstanders geïrriteerd mee heb kunnen maken en ik hier steeds vaker complimenten over krijg. Soms heb ik van die dagen dat de verdediging erg goed gaat en dan hoor je af en toe een tegenstander mopperen omdat ze er niet ‘doorheen’ komen.
Wat lijkt je leuk om eens te doen met de badmintonvereniging?
Naast alle dingen die we de afgelopen jaren al hebben georganiseerd, zoals het Warming-Up toernooi, het ouder-kind kerst toernooi, een afsluitend diner voor zowel de junioren als senioren competitie e.d. Zou het nog steeds erg leuk vinden om iets te organiseren voor de hele club. Bijvoorbeeld een clubfeest of een clubdag. Ook een kamp lijkt mij erg leuk, maar dit kost veel voorbereidingstijd en werk om in elkaar te zetten. Zeker voor de jeugd, omdat daar ook veel verantwoordelijkheden bij komen kijken!
Wat is je grootste blunder?
Mijn grootste blunder is dat ik de eerste wedstrijd van het seizoen in Naaldwijk moest spelen. Dit is ongeveer een uur en een kwartier van Houten vandaan en dat ik mijn sportzolen was vergeten. Ik had ook geen extra zolen bij mij. Ik kwam hier halverwege de reis achter en we konden niet meer terug om ze op te halen, dan kwamen we te laten. Ik heb toen mijn ouders moeten vragen helemaal naar Naaldwijk te komen om mijn zooltjes te brengen. Sinds dien heb ik altijd extra zolen bij mij.
Wat wil je later worden?
Ik ben inmiddels afgestudeerd als ergotherapeut en werkzaam bij de gemeente Amsterdam als Wmo consulent. Wat ik graag zou willen is toch meer richting de ergotherapie om mensen te behandelen in plaats van enkel te adviseren.

Overig

Ik zou graag nog kwijt willen dat wij ook altijd op zoek zijn naar mensen, ouders, leden van de vereniging, die iets willen organiseren. Wij willen hen graag helpen waar nodig! Dus als iemand iets leuks zou willen organiseren, maar niet weet waar ze moeten beginnen of wat er allemaal bij komt kijken, dan kunnen zij altijd contact met ons opnemen. Samen kunnen we kijken waar we u bij kunnen helpen bij het organiseren van activiteiten en misschien heeft u onze hulp wel helemaal niet nodig! Dit kan zowel voor activiteiten voor de jeugd als voor de senioren of zelfs voor de hele vereniging!

Dennis
Ik ben Dennis van Putten en ik ben al 28 lentes jong. Mijn hobby’s zijn naast het favoriete badminton; wielrennen en voetbal. Maar eigenlijk ben ik wel heel sport-minded en volg ik bijna alles. Ik ben in februari 2003 begonnen met badmintonnen bij BV Houten. Ik zit al jarenlang in de toernooicommissie van de clubkampioenschappen en het Warming-Up toernooi, heb lange tijd veel plezier training gegeven voor de junioren en verzorg al geruime tijd de nodige communicatie voor de club. Maar ik denk dat ik vooral herkenbaar ben aan mijn linker wijsvinger. Er gaat geen slag voorbij zonder dat ik die gebruik, haha. Mijn lievelingsvak op school was Duits.

Waarom zit je in de jeugdcommissie?
Ik zit in de jeugdcommissie omdat ik het ontzettend leuk vind om activiteiten te organiseren die het spelplezier van de badmintonnende jeugd vergroten.

Wat vind je de leukste badmintonslag en waarom?
Mijn meest favoriete slag is de dropshot, omdat ik die heb beste onder de knie heb 😛
Wat lijkt je leuk om eens te doen met de badmintonvereniging?
Een buurttoernooi, zodat we aan de inwoners van Houten kunnen laten zien hoe leuk de badmintonsport is.
Wat is je grootste blunder?
Mijn grootste blunder die ik me kan herinneren is dat ik een collega drie keer achter elkaar bij de verkeerde naam noemde.
Wat wil je later worden?
Persvoorlichter bij een professionele wielerploeg

Ilona
Ik ben Ilona Zwambach en ik ben 21 jaar. Ik speel al ruim elf jaar badminton en dat is natuurlijk ook mijn grootste hobby. Daarnaast ook afspreken met mijn vriendinnen, puzzelen, naar musicals gaan en muziek luisteren. Mensen zouden mij kunnen herkennen aan mijn knalroze schoenen. Deze zijn niet te missen op de badmintonbaan. Mijn lievelingsvak op school was Frans.

Waarom zit je in de jeugdcommissie?
Omdat ik het leuk vind om dingen te organiseren. Ook vind ik het heel belangrijk om als lid iets toe te voegen aan de club.

Wat vind je de leukste badmintonslag en waarom?
Dropshot. Omdat, als het lukt, je de shuttle daarmee via het net in het veld van de tegenstander kan laten vallen waardoor je (bijna) altijd een punt hebt.
Wat lijkt je leuk om eens te doen met de badmintonvereniging?
Een black light toernooi
Wat is je grootste blunder?
Samen met mijn dubbelpartner op dezelfde shuttle afgaan, waardoor ik haar racket in mijn gezicht kreeg. Vervolgens heb ik een week lang met een blauw oog gelopen. Dit zorgde er wel voor dat mijn klasgenoten badminton ineens geen suffe campingsport meer vonden.
Wat wil je later worden?
Moeder van twee jongens en twee meisjes, zo heb je gelijk een badmintonteam bij elkaar!

Celeste
Ik ben Celeste Greve en ik ben 18 jaar oud. Mijn hobby’s zijn badmintonnen, afspreken met vriendinnen en muziek luisteren. Ik speel al zo’n tien jaar badminton. Mensen kunnen mij herkennen aan mijn haar in een knot, dat heb ik als ik train of wedstrijden speel, omdat ik met mijn lange haar een staart vervelend vind. Mijn lievelingsvakken op de middelbare school waren Spaans en wiskunde.

Waarom zit je in de jeugdcommissie?
Ik vind het leuk om dingen te organiseren en betrokken te zijn bij de club. Op deze manier kan ik naast het feit dat ik jeugdtrainer ben ook de jeugd op een andere manier enthousiast maken voor badminton.

Wat vind je de leukste badmintonslag en waarom?
Ik vind de netdrop de leukste slag, omdat je die met veel gevoel kunt spelen en goed kunt verfijnen tot de perfecte slag.
Wat lijkt je leuk om eens te doen met de badmintonvereniging?
Eigenlijk vind ik alle dingen die georganiseerd worden om de club te verbinden of mensen actief bezig te laten zijn met badminton gezellig. Een toernooi in Blacklight of een clinic van toptrainer of topspeler lijken mij erg leuk.
Wat is je grootste blunder?
Bij de jeugdcompetitie was ik een keer bij de verkeerde sporthal voor mijn wedstrijd. Toen moesten we naar de andere kant van Arnhem.
Wat wil je later worden?
Naast dat ik hoop dat ik nog heel lang zal badmintonnen, wil ik graag iets met mijn studie bereiken. Ik studeer nu Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan de Universiteit van Wageningen, ik wil daar alles uit halen wat er in zit. Wat ik specifiek wil worden weet ik nog niet, maar ik ben wel heel erg geïnteresseerd in Marketing, Management en Consumentengedrag.

Wouter
Ik ben Wouter Kil en ik ben 27 jaar oud. Mijn hobby’s zijn mountainbiken, racefietsen en natuurlijk badmintonnen. Ik denk dat ik nu al zo’n veertien jaar badminton. Mijn lievelingsvak vroeger op school was, hoe kan het ook anders, gym. Waar mensen mij aan kunnen herkennen? Ik ben bang aan het lawaai dat ik soms maak als ik aan het spelen ben.

Waarom zit je in de jeugdcommissie?
Omdat ik het belangrijk vind om wat voor de jeugd te doen, de jeugd is de toekomst van de vereniging.

Wat vind je de leukste badmintonslag en waarom?
Dat is de Drop, omdat ik daarmee mijn tegenstander beter uit positie kan krijgen daarna probeer te scoren.
Wat lijkt je leuk om eens te doen met de badmintonvereniging?
Ik zou het wel leuk vinden om een kamp te organiseren voor de jeugdspelers van de vereniging.
Wat is je grootste blunder?
Haha met 21-15 voorstaan en het dan toch voor elkaar krijgen te verliezen.
Wat wil je later worden?
Personal trainer

Eline
Ik ben Eline Bootsma en ik ben 22 jaar oud. Mijn hobby’s zijn sporten, muziek maken, lezen en documentaires kijken. Ik speel nu ongeveer 9 jaar badminton. Mensen kunnen mij herkennen aan mijn lengte! Of juist niet haha, Ik ben (helaas voor mij) niet veel groter dan de meeste jeugdleden. Drama was mijn lievelingsvak op school.

Waarom zit je in de jeugdcommissie?
Om voor de BVH jeugd leuke toernooien en activiteiten te organiseren.

Wat vind je de leukste badmintonslag en waarom?
Crossdrop vanuit mijn overhead… gegarandeerd een punt haha!
Wat lijkt je leuk om eens te doen met de badmintonvereniging?
Een badmintonkamp!
Wat is je grootste blunder?
Ik ben een keer vol tegen zo’n grote ijzeren paal in de zaal aangelopen haha
Wat wil je later worden?
Documentairemaker!

Verder maakt Mark Lentz nog deel uit van de jeugdcommissie van BV Houten.