In sporthal De Wetering werd in het eerste weekend van september traditioneel het badmintonseizoen in gang geschoten met het BV Houten Warming-Up Toernooi. Zo’n 180 deelnemers uit alle uithoeken van het land zat de editie van 2019 van het toernooi ook weer bijna helemaal vol! Er werden over het weekend meer dan 340 wedstrijden gespeeld.

Ondanks de stevige concurrentie van andere toernooien was het evenement bij BV Houten wederom bijzonder populair. Van recreant tot Eredivisie-speler. Iets waar de organisatie van het toernooi erg trots op is. Badminton is namelijk een sport voor jong en oud op elk niveau.

Zoals altijd werd er ook nu weer flink gestreden om de eerste prijzen van het seizoen binnen te halen. BV Houten mag na het eerste weekend van september alvast een eerste plank in de prijzenkast vullen. Joyce Sung greep de tweede prijs in de vrouwenenkel 6 en Nicole ten Hulscher en Maura Mayntz wonnen zilver in de vrouwendubbel 4. Tevens wonnen Martin van der Zwan en Lennart Pol in de voorlaatste wedstrijd van het toernooi de tweede prijs in de mannendubbel 4.

Alle actie werd natuurlijk vastgelegd door onze verdienstelijke huisfotograaf Jaap Rebel en zijn secondant Khang Tran. Daarnaast konden de deelnemers bij de stand van CyloSports terecht voor nieuwe badmintonspullen, bespande Jarno Westland meer dan 20 rackets en zich lieten veel spelers zich behandelen door Odette Timmer voor een sportmassage. Tevens werd er zondag geld gedoneerd en merchandising verkocht voor Solibad, waar onze scheidsrechter Freek Cox de trotse ambassadeur van is.

Het toernooi werd georganiseerd met de hulp van Han van der Vliet en zijn stichting Toernooisupport.

Kijk hier voor alle uitslagen en winnaars.

ps: de foto’s volgen zo spoedig mogelijk.