Met maar liefst 201 deelnemers zat het Safety Experience Center Warming-Up Toernooi 2017 afgelopen weekend helemaal vol!!! Bij de jaarlijkse traditionele opwarmer voor de competitie werkten spelers uit alle windstreken honderden wedstrijden af in sporthal De Wetering. Negenvoudig Nederlands kampioen Dicky Palyama voltooide zijn hattrick door voor het derde jaar op rij de mannenenkel in de hoogste klasse te winnen.

Ondanks de stevige concurrentie van andere toernooien was het evenement bij BV Houten wederom bijzonder populair. Van recreant tot Eredivisie-speler. Iets waar de organisatie van het toernooi erg trots op is. Badminton is namelijk een sport voor jong en oud op elk niveau. Dit jaar waren we blij verrast met het hoofdsponsorschap van het Safety Experience Center uit Rosmalen. Als kers op de taart gaven zij ook twee slipcursussen weg bij de tombola. Maria en Rinske waren de gelukkigen.

Zoals altijd werd er ook nu weer flink gestreden om de eerste prijzen van het seizoen binnen te halen. Voor BV Houten wist Danique Jens knap de vrouwenenkel-8 op haar naam te schrijven. Maar de meesten ogen waren natuurlijk gericht op de mannenenkel-1, met speciale aandacht voor Dicky Palyama en Edwin Ekiring. Beide routiniers maakten van de finale een mooi schouwspel, waarin Dicky uiteindelijk aan het langste eind trok.

Alle actie werd natuurlijk vastgelegd door onze verdienstelijke huisfotograaf Jaap Rebel. Zijn foto’s zullen spoedig verschijnen. Maar er was meer. Zo was er een badmintonstand van Kumpoo Nederland, ontvingen alle deelnemers een goodie-bag van XS Powerdrink, was er een tombola en konden de deelnemers zich laten behandelen door Odette Timmer voor een sportmassage. Tevens werd er zondag geld gedoneerd en merchandising verkocht voor Solibad, waar onze scheidsrechter Freek Cox de trotse ambassadeur van is.

Het toernooi werd georganiseerd met de hulp van Han van der Vliet en zijn stichting Toernooisupport.

Klik hier voor alle uitslagen en winnaars.

Klik hier voor de foto’s van zaterdag 2 september.

Klik hier voor de foto’s van zondag 3 september.