In een warme, bomvolle en gezellige sporthal De Wetering werd traditioneel het badmintonseizoen in gang geschoten met het BV Houten Warming-Up Toernooi. Met maar liefst 220 deelnemers uit alle uithoeken van het land zat de editie van 2018 van het toernooi helemaal vol!!! Er werden over het weekend bijna 400 wedstrijden gespeeld. Ook de BVH-spelers lieten zich gelden.

Ondanks de stevige concurrentie van andere toernooien was het evenement bij BV Houten wederom bijzonder populair. Van recreant tot Eredivisie-speler. Iets waar de organisatie van het toernooi erg trots op is. Badminton is namelijk een sport voor jong en oud op elk niveau.

Zoals altijd werd er ook nu weer flink gestreden om de eerste prijzen van het seizoen binnen te halen. BV Houten mag na het eerste weekend van september alvast een eerste plank in de prijzenkast vullen. Ilona Zwambach en Martin van der Zwan gingen zelfs met twee prijzen in de tas naar huis. Ilona won samen met Minh-An Tran het GD-6 en met Rinske Rebel het VD-6. Martin greep samen met Leonie Rietveld de titel in het GD-4 en werd tweede in het ME-4. Celeste Greve veroverde de titel in het VE-4, terwijl Inez de Kraker samen met Gita (Beca) tweede werd in het VD-6.

Alle actie werd natuurlijk vastgelegd door onze verdienstelijke huisfotografe Eline Bootsma. Daarnaast konden de deelnemers bij de stand van Bees-Sport terecht voor nieuwe badmintonspullen en zich laten behandelen door Odette Timmer voor een sportmassage. Tevens werd er zondag geld gedoneerd en merchandising verkocht voor Solibad, waar onze scheidsrechter Freek Cox de trotse ambassadeur van is.

Het toernooi werd georganiseerd met de hulp van Han van der Vliet en zijn stichting Toernooisupport.

Kijk hier voor alle uitslagen en winnaars.

ps: foto’s volgens zo spoedig mogelijk.