Badmintonnen in het donker. Hoe gaaf is dat?! Nou, dat is heel gaaf! Afgelopen zaterdag organiseerde Badminton Vereniging Houten een sportieve feestavond ter ere van het 40-jarig bestaan van de club. Eerst stond er een Blacklight Badminton Toernooi op het programma en later op de avond gingen de voetjes van de vloer.

Tientallen leden en oud-leden van de vereniging betraden aan het eind van de middag in kleurrijke en fluoriserende outfits de banen in sporthal De Molenwiek. Natuurlijk mochten ook fluoriserende schmink en verf niet ontbreken. Op de klanken van muziek uit het Foute Uur werden er vele leuke partijen gespeeld, waarbij fun de boventoon voerde. Het was een geweldig spektakel.

Na het blacklight-festijn verplaatste de feestende bende zich naar het Racketcentrum. Daar werd er genoten van een heerlijk satébuffet. Natuurlijk mocht ook een bijpassend toetje niet ontbreken; spekkoek. Terwijl er werd gesmuld van de maaltijd kwamen de anekdotes van 40-jaar BV Houten boven tafel. Er werd veel gelachen en soms met weemoed teruggekeken naar vroeger.

Voordat de dansvloer werd geopend sprak voorzitter Bas Renes nog enkele fraaie woorden. Hij was deze week op bezoek geweest bij mevrouw Cocky van Rooy-Nobel. Zijn en haar partner zijn in 1978 verhuisd vanuit Zeist naar Houten en stichtte hier een nieuwe badmintonvereniging. Na de speech van Bas ging de muziek harder en gingen de voetjes van vloer. En het bleef nog lang onrustig…

Onze speciale dank gaat uit naar de lustrumcommissie die een voortreffelijke organisatie wist neer te zetten en naar inter-AVL, het Houtense bedrijf dat het blacklight toernooi van begin tot eind heeft gesponsord!