Het lijkt een rustige en aangename zomerse vrijdagmiddag op 17 augustus zo als alle andere vrijdagmiddagen in het Belgische dorp Herentals. Echter wordt deze relatieve rust onderbroken door een invasie van spelers van BV Houten en BC Castellum voor het Trainingsweekend 2018 in sporthal Noorderwijk. Na een geslaagde eerste editie vorig jaar, grepen zo’n veertig spelers de kans om de voorbereiding op het nieuwe seizoen af te trappen.
Vrijdagavond stond al meteen de eerste training op het programma. Dit jaar hoefden we niet te reizen naar de sporthal, want op deze locatie kun je eten, slapen en sporten. Na een korte openingsspeech werden de eerste shuttles geslagen onder leiding van de trainers Frank, David en Jan. Sommigen hadden hun conditie goed op peil gehouden middels het Zomerbadminton, maar voor andere was het even flink aanpoten. Tweeënhalf uur later ploffen de spelers op de houten stoeltjes in de kantine. Tijd voor wat spelletjes zoals kaarten, Rummikub en 30 Seconds.

Terwijl de ene speler nog even de slaap uit de ogen wrijft, staat de andere speler al te stuiteren voor het begin van de zaterdagtrainingen. Er staan vier trainingsblokken op het menu, dus een stevig ontbijt is een must. Omdat we met een groot aantal deelnemers zijn, wordt de groep in tweeën gesplitst. In de sporthal wordt er gewerkt aan de techniek en slagvastheid, maar buiten wordt er hard aan de conditie gewerkt. Onze fysio/masseuse Odette heeft het deze dag ook druk met veel massages en kleine blessurebandelingen.

Tussen de trainingen door is er ook tijd voor wat ontspanning en gezelligheid. De een doet een powernapje, de ander speelt een spelletje en weer anderen genieten van een waterig zonnetje in de door David meegenomen Jacuzzi. Natuurlijk moet ook de inwendige mens goed verzorgd worden. Zaterdagavond is het BBQ-time met een lekker stuk vlees, stokbrood en frisse salades. Daarna gaat de chill-modus aan.

Na een korte nacht wordt het trainingsweekend afgesloten met een leuk teamtoernooi. Verdeeld over vier teams strijden we om de felbegeerde wisselbeker. Uiteindelijk gaat het team van Mark L, Kyle, Tjan, Rinske, Leonie, Claudia en Dina er met de prijs vandoor. In de loop van de middag vertrok iedereen weer moe en met de nodige spierpijn, maar een voldaan gevoel weer huiswaarts.